Başkan bunu yaparsa! 5 yıl ceza

Geçtiğimiz aralık ayında spordan geçici olarak men edilen Gjergi Ruli, uzun atlama dalında yarışan Izmir Smailaj’ın derecesini manipüle ettiği gerekçesiyle 5 yıl ceza aldı.

Spor 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Fotoğrafta sağ taraftaki Ruli, atletizmden beş sene men edildi.

Atletizm, doping skandalları ve derece manipülasyonlarının en fazla olduğu spor dallarından bir tanesi. Söz konusu spor dalında bu seferki skandal ve ceza haberi Arnavutluk’tan geldi. Uzun atlama dalında yarışan Izmir Smajlaj’ın yarışma sonucunda manipülasyon yapıldığı gerekçesiyle gerekçesiyle Arnavutluk Atletizm Federasyonu Başkanı Gjergj Ruli’ye 5 yıl, genel sekreteri Nikolin Dionisi’ye ise 4 yıl men cezası verildiği açıklandı.

Semih Saygıner 58 yaşında Kore’ye transfer oldu!Semih Saygıner 58 yaşında Kore’ye transfer oldu!

Atletizmde Dürüstlük Birimi’nin açıklamasına göre Mayıs 2021’de Arnavutluk’un başkenti Tiran’da düzenlenen yarışmada 8.16’lık derecesiyle Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı elde eden Smailaj’ın derecesi hakkında Dünya Atletizm Birliği’ne hatalı bilgi verildiği kaydedildi. Geçtiğimiz aralık ayında spordan geçici olarak men edilen federasyon başkanı Ruli’nin cezası 5 sene, genel sekreter Dionisi’nin cezası ise 4 sene olarak açıklandı. Manipülasyona bilerek dahil olduğu konusunda yeterince delile ulaşılamayan Smailaj ise ceza almadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.