Arsenal’dan hakemlere tepki: Cevap gecikmedi

İngiltere Premier Lig’de Arsenal, Newcastle United’a 1-0 yenildi. Newcastle’ın attığı golde faul olduğu ve VAR’ın müdahale etmesi gerektiğini savunan Mikel Arteta maç sonu konuştu. Arsenal hocasına destek çıktı. Hakemleri destekleyen kuruluş cevap verdi.

Spor 7 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Arsenal'dan hakem itirazı Neville ve hakemleri savunan kuruluştan cevap.

Premier Lig’de yenilgisiz ekiplerden Arsenal şampiyonluk yarışında ilk büyük yarasını Newcastle deplasmanında aldı. Topçular Anthony Gordon’ın 64. dakikada attığı golle maçı 1-0 kaybetti. Gol öncesi faul olduğu gerekçesiyle Mikel Arteta maç sonunda VAR’ın devreye girmemesini eleştirdi. Bunun üstüne Arsenal Kulübü de açıklama yayınladı. Açıklamada Mikel Arteta’nın söylemlerine destek çıkılırken hakemlere eleştiri yapıldı.

Bu demeçlerin yayınlanmasının ve hakem tartışmalarının alevlenmesinin üzerine İngiltere’de hakemleri destekleyen kuruluş Ref Support UK, Arsenal’ın açıklamasını utanç verici, Arteta’nın taç çizgisi kenarında yaptığı hareketleri de kabul edilemez olarak tanımladı. Kuruluşun Başkanı Martin Cassidy Arteta için Neil Warnock’un Mercedes versiyonu ifadesini kullandı. 74 yaşındaki İngiliz menajer Warnock ülke futbolunda hakemlere itirazlarıyla bilinir.

Arsenal artık yenilmez değilArsenal artık yenilmez değil

Ayrıca günümüzde futbol yorumculuğu yapan eski Manchester United sağ beki Gary Neville da Arsenal’ın yaptığı açıklamanın yanlış olduğunu, kendi dönemlerinde sonuç ne olursa olsun sinirlerini ve şikayetlerini soyunma odasında bıraktıklarını açıkladı. Neville ayrıca daha önce Liverpool’un da Arsenal gibi aynı yola başvurduğunu, bu kadar büyük kulüplere bunun yakışmadığını belirtti.

Tottenham-Liverpool maçı akıllara geldi

İngiltere’de bu sezon VAR’ın tartışıldığı ilk konu bu değil. Tottenham ve Liverpool arasında oynanan, Londra ekibinin kazandığı karşılaşmada Liverpool’un golü ofsayt nedeniyle iptal edilmiş, iptal sebebinin daha sonra VAR kayıtlarının açıklanmasıyla beraber iletişim hatası olduğu ortaya çıkmış hatta VAR protokolünde güncellemeye gidilmişti.

VAR kayıtları açıklandı, Liverpool tekrar istedi! Hatayı fark edince küfür etmişVAR kayıtları açıklandı, Liverpool tekrar istedi! Hatayı fark edince küfür etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.