Arsenal’ın değeri 1 milyar Euro’yu aştı: Dünyada ikinci

Premier Lig ekiplerinden Arsenal'ın kadro değeri ünlü spor sitesi Transfermarkt'a göre 1 milyar Euro'yu aştı. Arsenal, bir diğer Premier Lig ekibi Manchester City'den sonra bu değere ulaşan ikinci kulüp oldu.

Spor 10 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Dünyanın en değerli ikinci kulübü Arsenal.

Arsenal, geçtiğimiz sezonun büyük kısmını lider götürdüğü Premier Lig’de Manchester City’nin ardından ikinci sırayı aldı. Kulüp, bu sonuçla beraber 6 senedir hasret kaldığı Şampiyonlar Ligi’ne geri döndü. Öte yandan bu gösterişli ve beklenmedik peformans, ilk 11’i ligin en genç ikinci takımı olan Arsenal’daki oyuncuların değerlerini katladı.

Yaz transfer dönemine de hızlı başlayan ve Chelsea’den Kai Havertz’i kadrosuna katan Topçular, West Ham’dan Declan Rice ve Ajax’tan Jurrien Timber transferlerinde de sona yaklaştı. Bu gelişmeler kulübün kadro değerini katladı.

Arda Güler forma rekabetinde 'ölüm grubuna' düştü!Arda Güler forma rekabetinde ‘ölüm grubuna’ düştü!

Arsenal’ın kadro değeri Transfermarkt verilerine göre 1 milyar Euro’yu aştı. Arsenal, tarihte bu baremi geçen ikinci takım oldu. İlk takım son yıllara damgasını vuran ve Pep Guardiola yönetiminde 2022-23 sezonu sonunda Şampiyonlar Ligi’ni müzesine götüren Manchester City’ydi. City’nin şu anki değeri 1 milyar 19 milyon Euro.

Söz konusu internet sitesinde anlık olarak değeri 1.07 milyar Euro olan Arsenal kadrosunda piyasa değeri en yüksek isim Bukayo Saka oldu. Kulübün altyapısından yetişen ve geçen sezon gösterdiği performansla göz dolduran 21 yaşındaki oyuncu 120 milyon Euro değerinde. Saka’yı 2021 yazında Real Madrid’den 35 milyon Euro karşılığında transfer edilen Norveçli orta saha Martin Ödeegard takip ediyor. Martin’in piyasa değeri 90 milyon Euro. Brezilyalı kanat oyuncusu Gabriel Martinelli, 80 milyon Euro piyasa değeriyle üçüncü. Geçtiğimiz yaz Manchester City’den transfer edilen Brezilyalı forvet Gabriel Jesus’un piyasa değeriyse 75 milyon Euro. 2022-23 sezonunda yaşadığı sakatlığın şampiyonluğun kaçmasında büyük etken olduğu yadsınamaz Fransız stoper William Saliba’ya ise Transfermarkt tarafından biçilen değer 65 milyon Euro. Arsenal, 22 yaşındaki Saliba’yı 2019 yazında St. Etienne’den 30 milyon Euro’ya transfer etmişti.

Kazanan aile Kroenke’ler ve Arsenal...Kazanan aile Kroenke’ler ve Arsenal…

Arsenal’ın kadro değerinin Rice ve Timber transferleri sonrası daha da artması bekleniyor. Takımın kadro değerindeki artışın; transfer ettiği yüksek bütçeli isimlerden ziyade altyapıdan yetiştirdiği oyuncuların veya transfer edildiğinde mütevazı görünen isimlerin değerlerinin artması sonucu gerçekleşmesi dikkat çekici bir başka nokta.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler