Arslan Ekşi: Erkek voleybolunun seviyesi daha yüksek

Milli voleybolcu Arslan Ekşi, açıklamalarda bulundu. Ekşi, bir gün milli takım antrenörü olmak istediğini söylerken erkek voleybolunun seviyesinin kadın voleybolundan daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Spor 16 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Arslan Ekşi'den erkek voleybolu, kariyeri ve milli takıma dair açıklamalar.

Milli takımın tecrübeli isimlerinden Arslan Ekşi, BeIn Sports’a açıklamalarda bulundu. 37 yaşındaki pasör oyuncu, sporculuk kariyeri sonrası hedeflerinden söz ettiği açıklamalarında “Benim için kadın ve erkek voleybolu aynı, bir değişiklik yok. Hatta VakıfBank, Imoco ve Fenerbahçe’nin bu sezon oynadığı seviye erkek seviyesiydi. Yani erkek voleybolu gücü ve tekniğiyle oynadılar. Hedefim milli takımda antrenör olmak istiyorum” dedi.

Antrenör değişikliği zorluyor

Ekşi, milli takımda oynayabildiği kadar oynayacağını ve bıraktığında yerine direkt olarak birinin gelmesi gerektiğini, milli takımın oyuncu yetiştirme yeri olmadığını söyledi. Tecrübeli isim, milli takımdaki antrenör değişikliğiyle ilgili olarak “lberto Giuliani kendini ispatlamış bir antrenör. Burada bir sistem oturtmaya çalışıyor, bunu çok iyi anlıyoruz. Nedim Ağabey’le çok güzel başarılar elde ettik. Değişim gerekiyordu belki de! Yeni sistemimize alışmamız için zamana ihtiyacımız var. Zorlanıyoruz da” dedi.

İçinde bulunduğu takımın majör bir turnuvada başarı hak ettiğini söyleyen Ekşi “Bu jenerasyonun bir turnuvada ses getireceğini söylüyorum. Benim de milli formayı bırakma zamanım geliyor. Bırakmadan önce erkek voleybolunun hak ettiği yerde olması istiyorum. Bütün ekip bunun için savaşıyor.  Kendimizi bilerek oynamalıyız” sözlerini kaydetti.

Efeler dörtlü finalde!Efeler dörtlü finalde!

“Kadın voleybolunda bu kadar çok iyi ülke yok”

Tecrübeli pasör, erkek voleybolunun kadın voleybolundan daha üst seviyede olduğunu vurguladığı açıklamalarında şu sözleri dile getirdi: “Kadınlarımız her maçı domine edebiliyorsa, bizim de o seviyeye gelmemiz lazım. Ama erkek voleybolunun seviyesi daha yüksek. Çok iyi ülkeler ve oyuncular var. Kadın voleybolunda bu kadar yok. Geçen sene ABD’ye karşı sadece iki sayıyla kaybettik. 4-5 ay o maçı düşünmeden uyumadım.”

Galatasaray Umut Çakır’la “devam” dedi, transferleri açıkladıGalatasaray Umut Çakır’la “devam” dedi, transferleri açıkladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.