Asya Kupası’nda Güney Kore ve Ürdün turladı, son 16 eşleşmeleri belli oldu

Asya Kupası’nda grup aşaması noktalandı. Grupların son gününde maça çıkan beş takım birden tur atladı. Son 16 eşleşmeleri belli olan turnuvaya verilen iki günlük aranın ardından 28 Ocak Pazar günü devam edilecek.

Spor 26 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Asya'da son 16 eşleşmeleri belli oldu.

Katar’da düzenlenen Asya Kupası’nda grup aşaması E ve F grubunda oynanan dört maçla sonlandı. E grubunda Bahreyn, Ürdün’ü 1-0 mağlup edip grubunu lider tamamladı. Güney Kore, 90+15’te golü bulan Malezya’yla 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçlarla puanını 5’e yükselten Güney Kore, turnuvanın grup aşamasını ikinci sırada tamamlayıp tur atladı. Bahreyn’e yenilen Ürdün ise 4 puanda kalmasına karşın en iyi üçüncüler kontenjanından son 16’ya yükselmeyi başardı.

Turnuvanın akşam seansında F grubu maçları oynandı. Gruptan çıkmayı ikinci maçlar sonucunda garantileyen Suudi Arabistan, Tayland’la 0-0 berabere kaldı. İki takım grubu ilk iki sırada bitirip üst tura çıkma başarısı gösterdi. Diğer maçta Umman ve Kırgızistan karşı karşıya geldi. Umman’ın 1-0 üstünlüğüyle giden maçın 80’inci dakikasında beraberliği yakalayan Kırgızistan turnuvadaki ilk ve tek puanını çıkarmayı başardı. Bu sonuçla rakibi Umman’ın en iyi üçüncü olma şansını elinden alan Kırgızistan, Endonezya’nın tur atlamasını sağladı.

Asya Kupası’nda Katar ve Tacikistan son 16’daAsya Kupası’nda Katar ve Tacikistan son 16’da

Bu yıl 18’incisi düzenlenen turnuvaya eleme aşamasıyla devam edilecek, işte son 16 eşleşmeleri:

Avustralya – Endonezya

Tacikistan – Birleşik Arap Emirlikleri

Irak – Ürdün

Katar – Filistin

Özbekistan – Tayland

Suudi Arabistan – Güney Kore

Bahreyn – Japonya

İran – Suriye

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.