Atletico Madrid ikincilik koltuğunu şovla aldı

Real Madrid’in Real Sociedad deplasmanında 3 puan bırakması yalnızca Barcelonalıları değil Atletico Madridlileri de sevindirmişti. Başkentin kırmızı-laciverti eline geçen fırsatı tepmedi.

Spor 4 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Atleti 5'ledi, Real'i geride bıraktı.

LaLiga’da 33. hafta maçında Atletico Madrid, evinde Cadiz’i ağırladı. Real Madrid’in aldığı mağlubiyet sonrası kazanacağı 3 puanla ikincilik koltuğuna çıkma şansı bulunan Atleti, maça adeta 1-0 önde başladı. Dünya Kupası’ndan beri formda olan Antoine Griezzman 2. dakikada takımını öne geçirdi. Griezzman 27’de kendisinin ve takımının ikinci golünü attı. 49. dakikada Alvaro Morata farkı 3’e çıkardı. 57’de Yannick Carrasco penaltıda hata yapmadı. Cadiz 72’de Anthony Lozano’nun golüyle farkı 3’e indirdi ancak bir dakika sonra Nahuel Molina’nın golü sonucu belirledi.

Atletico bu sonuçla puanını 69’a yükselterek ikinci sıraya çıktı. Cadiz ise 35 puanla 15. sırada kaldı.

City liderliği Haaland’ın rekor gecesinde geri aldıCity liderliği Haaland’ın rekor gecesinde geri aldı

Enes Ünal galibiyeti getirdi

Günün bir diğer maçında kümede kalma mücadelesi veren Getafe sahasında Celta Vigo’yu ağırladı. Madrid ekibi 3 puanın elzem olduğu maçı tek golle kazandı. Getafe’nin golü 3. dakikada penaltıdan Enes Ünal’la geldi. Enes aynı zamanda bu maçla birlikte LaLiga’da 196. maçına çıktı ve Nihat Kahveci’nin rekorunu kırarak LaLiga’da en fazla forma giyen Türk futbolcu oldu.

Oynanmamış kabul edelim!Oynanmamış kabul edelim!

LaLiga’da günün diğer sonuçları:

Valencia – Villarreal 1-1

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.