Atletizmde tarihi Tuğba Danışmaz yazdı

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda üç adım atlama branşında mücadele eden Tuğba Danışmaz 14.57 ile gümüş madalya alırken Paris Olimpiyatları'nda mücadele etme hakkı kazandı.

Spor 9 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Tuğba Danışmaz'dan gümüş madalya.

Avrupa Atletizm Şampiyonası heyecanı Roma’da kaldığı yerden devam ediyor. 2023’te Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nda üç adım atlamada altın madalya almayı başaran Enka sporcusu Tuğba Danışmaz Roma’da da sahne aldı.

24 yaşındaki sporcu olağanüstü bir performans sergiledi. 14.57’lik derecelik elde eden Tuğba kendisine ait Türkiye rekorunu kırdı ve ikinci sıraya yerleşti. Son hakkında İspanyol rakibi Peleteiro’nun derecesini geçemeyen Tuğba yarışmayı ikinci sırada tamamladı ve gümüş madalya kazandı. Genç sporcu bu performansıyla 26 Temmuz’da başlayacak Paris Olimpiyatları’nda yarışma hakkı da kazandı. Peleteiro 14.85 ile altın madalyayı alırken Fransız Illinois Guillaume 14.35 ile bronz madalyanın sahibi oldu.

Tuğba Türk atletizm tarihinde 74 yıl sonra Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda atlamalarda ilk madalyasını almayı başardı. Şampiyona tarihinde atlama branşında Türkiye’nin tek madalyası Ruhi Sarıalp’ten Brüksel’de gelmişti. Tuğba kendi branşında Türk atletizm tarihinin ilk madalyasını aldı.

Buse onuncu oldu

Buse Savaşkan kadınlar yüksek atlama finalinde yarıştı. Başkent Roma’daki Olimpiyat Stadı’nda gerçekleştirilen organizasyonda milli atlet kadınlar yüksek atlama finalinde 1,82 ve 1,86 metreyi ilk hakkında geçti. 1,90 metreyi üç hakkında da geçemeyen Buse Avrupa Şampiyonası’nı 10. sırada tamamladı. Öte yandan erkekler 200 metre yarı finalinde serisinde 20.87 ile 8. ve son sırada yer alan Ramil Guliyev finale yükselemedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.