Avcı, İstanbul takımlarını avlamayı seviyor

Fenerbahçe galibiyetiyle beraber Abdullah Avcı, Trabzonspor başında İstanbul ekiplerine karşı çıktığı 33. maçta 17 galibiyetine uzanırken bu maçlarda yalnızca 6 kez yenildi.

Spor 5 Kasım 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Abdullah Avcı'nın Trabzon'u İstanbul takımları karşısında üstün.

Abdullah Avcı Trabzonspor’un 38 senelik şampiyonluk hasretine son vererek kulüp tarihine geçti. Kötü gidişatla beraber görevine son verilse de Ertuğrul Doğan yönetimiyle beraber yaklaşık 8 ay sonra takımın başına dönen Avcı, İstanbul takımlarına karşı kaldığı yerden devam ediyor.

Şampiyonluk iddiası en azından bu sezon için pek gerçekçi görünmüyor. Galatasaray ve Fenerbahçe’nin açtığı makası kapatmak zor olacak olsa da ilerisi için bir yapı inşa etmek adına Avcı’nın yaptığı başlangıç kötü değil. Hele de Fenerbahçe karşısında alınan ve 26 senelik Kadıköy galibiyeti hasretine son veren zafer düşünüldüğünde Trabzon şehrinde güneş bir başka parlıyordur.

Fenerbahçe için sezon şimdi açıldıFenerbahçe için sezon şimdi açıldı

Avcı’nın Trabzon başında en büyük alametifarikalarından biri İstanbul takımları karşısındaki performansı. Deneyimli isim 33 maçta 17 galibiyet, 10 beraberlik, 6 yenilgi yaşadı. Karadeniz ekibi bu maçlarda 45 gol atarken 28 gol yedi. Trabzonspor, Avcı yönetiminde İstanbul takımları önünde deplasmanda 18 maçta 11 galibiyet, 4 beraberlik, 3 mağlubiyet aldı. Bu mağlubiyetlerden biri şampiyon olunan 2021-22 sezonunun son haftasında yani şampiyonluk garanti edildikten sonra 3-1’lik skorla Başakşehir karşısında geldi. Bunun dışındaki mağlubiyetler Karagümrük karşısında 4-1 ve Galatasaray karşısında 2-1’le alındı.

Söz konusu Galatasaray mağlubiyeti Avcı’nın görevi süresince deplasmanda alınan tek büyük maç mağlubiyeti. Zira Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı deplasmanlarda 8 maç yapan Avcı Trabzon’u bu maçlardan 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 mağlubiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe'nin mükemmel serisini Trabzonspor bitirdiFenerbahçe’nin mükemmel serisini Trabzonspor bitirdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.