Avrupa basını derbiyi böyle gördü: İntikam soğuk yenen bir yemektir

Galatasaray sahasında Fenerbahçe'ye 1-0 mağlup olurken bu sonuçla Süper Lig'de şampiyonluk yarışı son haftaya taşındı. Olaylı ve gergin derbiden sonra Avrupa'nın önde gelen gazeteleri karşılaşmayı manşetlerine taşıdı.

Spor 20 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
İspanyol basını Atletico Madrid'den Fenerbahçe'ye kiralık gelen ve tek golü atan Çağlar Söyüncü'yü övdü.

Süper Lig’in 37. haftasında lider Galatasaray ezeli rakibi Fenerbahçe’ye 1-0 mağlup oldu ve şampiyonluğu son maça bıraktı. Olaylı ve gergin derbi Avrupa basınında da geniş yankılar buldu. İşte Avrupa’nın önde gelen spor gazetelerinden derbi manşetleri…

Tuttomercato (İtalya): İntikam soğuk yenen bir yemektir. Türkiye Süper Kupası’ndaki malum olayların ardından Fenerbahçe, Galatasaray’ın partisini mahvederek intikamını alıyor: Rams Park Türkiye’yi şampiyon ilan etmeye hazırdı ancak Icardi ve takım arkadaşları bir saatten fazla sayısal üstünlüğe rağmen 1-0 mağlup oldu. Galibiyet golünü Çağlar Söyüncü attı, her şey son hafta belli olacak. Galatasaray deplasmanda Konyaspor’la, F.Bahçe ise İstanbulspor’la karşılaşacak.

Marca (İspanya): Türkiye ligi son maç gününe kadar devam edecek. Fenerbahçe Söyüncü’nün tek golüyle en büyük rakibi Galatasaray’ın evinde fırtına gibi esti. Atletico Madrid oyuncusu Çağlar Söyüncü, Djiku’nun çift sarı kartı nedeniyle konuk takımın 70 dakikadan fazla bir eksik oyuncuyla oynamasına rağmen Fenerbahçe’ye Galatasaray’ın şampiyonluğu kazanmasını engelleyen üç puanı kazandırdı. Türkiye ligi için kararı son maç gününe erteleyen bir zafer.

Galatasaray'ın serilerine Fenerbahçe son verdiGalatasaray’ın serilerine Fenerbahçe son verdi

Foot Mercato (Fransa): İstanbul Derbisi bir şampiyonluk derbisi mi yoksa işleri rayına oturtmak için bir derbi mi olacaktı? Galatasaray, Fenerbahçe ile karşılaştığında söz konusu olan buydu. Sezonun ikinci yarısında olağanüstü bir performans sergileyen (17 galibiyet ve 1 beraberlik) Galatasaray şu anda Süper Lig sıralamasının zirvesinde yer alıyor ve bugün berabere kalmaları ya da kazanmaları halinde kupayı müzelerine götürebilirlerdi. Kesinlikle kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, çok düşmanca bir atmosfere rağmen daha girişken takımdı. Alexander Djiku yaptığı ikinci faulün ardından 22. dakikada ikinci sarı karttan oyundan atıldı. Ancak bu ihraç Fener’i yıldırmadı.

L’Equipe (Fransa): Fenerbahçe lider Galatasaray’ı elektrikli bir derbide 1-0 yenerek Türkiye şampiyonasının bitimine bir maç kala ezeli rakibinin üç puan gerisinde yer aldı. 22. dakikada 10 kişi kalan, küfür ve taş yağmuruna maruz kalan Fenerbahçe ezeli rakibine evinde şampiyonluğu göstermedi. Fenerbahçe 71. dakikada kornerden yararlanarak Galatasaray’ı yasa boğdu. 96 puanla Süper Lig’deki en yüksek puanını toplayan Fenerbahçe’nin zaferi on yıldır mahrum kaldığı şampiyonluk umudunu canlı tuttu.

AS (İspanya): Atletico Madrid’den kiralanan Çağlar Söyüncü Galatasaray ve Fenerbahçe arasında arbedenin yaşandığı maçta takımına galibiyeti getiren golü attı. Konuk ekip polis eşliğinde dışarı çıkarıldı.

10 kişilik Kanarya, Galatasaray'a şampiyonluk bayramı yaşatmadı10 kişilik Kanarya, Galatasaray’a şampiyonluk bayramı yaşatmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.