Avrupa basketboluna İspanya damgası!

Spor organizasyonlarında sezonun sonu yaklaşırken, Avrupa çapında düzenlenen turnuvalarda son aşamalara gelindi. Basketbolda birçok kupada çeyrek final aşaması ve ötesine geçilirken İspanyol takımlarının başarısı dikkat çekiyor.

Spor 26 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Real Madrid ve Barcelona son iki sezonda Euroleague'de son 4'e kalmayı başardı.

Kulüpler düzeyinde gerçekleşen turnuvalar, en heyecanlı ve kritik dönemine girdi. Avrupa genelinde hem futbol hem de basketbolda birçok organizasyon çeyrek final ve ötesindeki aşamalarla sona doğru yaklaşıyor. Yeşil sahada bu aşamalarda İtalya ekolünün rüzgarı eserken basketbola damgasını vuran ülke İspanya oldu.

İtalya'nın Avrupa'ya dönüşü muhteşem oldu ama...İtalya’nın Avrupa’ya dönüşü muhteşem oldu ama…

İspanya, yıllardır Avrupa’nın en güçlü ve en çekişmeli basketbol ligi olarak dikkat çekiyor. ACB, hem kendi içindeki mücadele hem de Avrupa kupalarındaki temsilcilerinin başarılarıyla ilgiyi üstünde topluyor. Bu sezon da İspanyolların “en iyi lig” iddiası başarı bazında somut olarak gözümüzün önünde.

Euroleague’de Barcelona ve Real Madrid play-offta

Türk Hava Yolları EuroLeague’de artık sezonun en çekişmeli ve keyifli aşaması olan play-offlara geçildi. Burada İspanya basketbolunu iki dev Barcelona ve Real Madrid temsil edecek.

Real, geçtiğimiz sezon final oynamış ancak Anadolu Efes’e kaybetmişti. Temsilcimizi 2020-21 sezonunda da finalde bir başka İspanyol ekip Barcelona’yı alt etmişti. ACB, son iki sezonda Final Four aşamasına ikişer takım göndermeyi başardı. EuroLeague’de normal sezonu ikinci sırada tamamlayan Barcelona, dörtlü finale ev sahipliği yapacak Kaunas şehrinin takımı Zalgiris Kaunas’ı eleyip F4 vizesi almaya çalışacak. Real Madrid ise Zeljko Obradovic’in Partizan’ıyla kıyasıya mücadele edecek.

Öte yandan Euroleague’de sezonun en dikkat çeken ve keyif veren takımlarından olan Baskonia, tarihin en rekabetçi sezonlarından birinin kurbanı olmuş, 18 galibiyet almasına karşın 9. sırada kalarak play-off vizesi alamamıştı.

Campazzo eve dönüyorCampazzo eve dönüyor

EuroCup yarı finalinde İspanyol savaşı

EuroCup’ta yoluna devam eden son dört takım arasında temsilcimiz Türk Telekom da var. Telekom şayet Prometey deplasmanında kazanırsa rakibi bir İspanyol takımı olacak. Çünkü diğer yarı final eşleşmesi Gran Canaria ve Joventud Badalona arasında oynanacak. Gran Canaria, Türk Telekom’un da olduğu grupta lider olmuştu. Joventud ise normal sezonda bulunduğu grubu Prometey arkasında ikinci bitirmişti.

EuroCup’ta yarı final heyecanı bugün yaşanacak. Türk Telekom’un final savaşı 19.00’da. İspanya derbisi ise 22.00’de başlayacak. İspanyollar daha önce 20 kez düzenlenen turnuvada 7 şampiyon çıkarmayı başardı.

EuroCup yarı finalinde İspanya derbisi oynanacak!

Şampiyonlar Ligi’nde 2 İspanyol

ACB’nin FIBA Şampiyonlar Ligi’nde yoluna devam eden temsilciler Iberostar Tenerife ve Unicaja Malaga. Tenerife, 2016-17 sezonundan beri düzenlenen turnuvanın en başarılı ekibi olarak dikkat çekiyor. Tenerife, 3 kez final oynadığı turnuvada 2 kez zafere uzandı. 6 sezon oynanan turnuvada San Pablos Burgos’un da 2 şampiyonluğuyla beraber İspanyolların toplam 4 şampiyonluğu bulunuyor.

Bayern Münih Laso için ‘pole’ pozisyonundaBayern Münih Laso için ‘pole’ pozisyonunda

Malaga şehrinin ev sahipliği yapacağı Basketbol Şampiyonlar Ligi dörtlü finallerinde Tenerife, final bileti almak adına İsrail temsilcisi Hapoel Jerusalem’le oynayacak. Ev sahibi Unicaja Malaga ise turnuva tarihindeki ilk finaline çıkmak adına Telekom Baskets Bonn ile karşılaşacak. Geçtiğimiz sezonun finalinde Tenerife ve Manresa karşılaşmış mücadeleden galip çıkan Tenerife olmuştu. Şayet Tenerife ve Malaga final bileti alırsa iki sene üst üste İspanyol finaline tanıklık edeceğiz. Şampiyonlar Ligi’nde yarı final müsabakaları 12 Mayıs Cuma günü oynanacak.

EuroBasket’te de gülmüşlerdi

İspanya, son 20 senede yalnızca kulüpler düzeyinde değil, milli takım düzeyinde de Avrupa basketboluna damgasını vurdu. İspanyollar, geçtiğimiz sene düzenlenen EuroBasket’te görece mütevazı kadrosuyla şampiyonluğa ulaşmayı başarmıştı.

İspanya, milli takımlar düzeyinde de Avrupa’nın zirvesinde yer aldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.