Avrupa kupası maçları TRT’de! Türk takımları üç yıl şifresiz

Avrupa kupalarında maçlar adres değiştirdi. Gelecek sezondan itibaren TRT üç yıl boyunca Avrupa maçlarını verecek. Türk takımlarının maçları açık kanalda olacak. TRT'nin üç yıl için 35 milyon euro'luk teklif verdiği belirtiliyor.

Spor 25 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
TRT, satın aldığı yayın hakları sonucu UEFA organizasyonlarının yeni yayıncısı oldu.

Avrupa kupaları maçlarının 3 yıl boyunca TRT kanalları ve TRT dijital platformu Tabii’de yayınlanacağı açıklandı. UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçları 3 sezon boyunca TRT kanalları ve TRT dijital platformu tabii’de yayımlanacak. AA’nin haberine göre Türk takımlarının Avrupa maçları şifresiz olarak TRT 1 ve TRT Spor’da olacak. Diğer Avrupa Kupası maçları ise statü gereği şifreli yayınlanmak zorunda; onların Tabii’de yayınlanması bekleniyor. Üç yıllığına yayın haklarını alan kurumun yıllık 35 milyon Euro civarı bir para ödediği öğrenildi.

Şampiyonlar Ligi takımları borsada şampiyon olamadıŞampiyonlar Ligi takımları borsada şampiyon olamadı

Avrupa heyecanı televizyona dönüyor

2021-22 sezonu öncesi üç yıllığına yayın haklarını satın alan iş insanı Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Exxen, maç yayınlarını sadece internet üzerinden yapma yoluna gitmişti. Yayın ihalesine göre maçlardan bazıları açık kanaldan yayınlanmak zorunda. Acun Ilıcalı bazı karşılaşmaları TV 8.5’tan yayınlamıştı ancak Türk takımlarının karşılaşmaları genellikle şifreli olarak verildi. Sadece Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı Kopenhag ve Manchester United karşılaşmalı Exxen platformunun çökmesi nedeniyle açık kanaldan yayınlandı. TRT’nin yayıncı olma rolünü üstlenmesiyle Avrupa maçlarının heyecanı tekrar uydu alıcılar üzerinden televizyon ekranlarına taşınacak.

Avrupa kupalarına format atıldı! İşte yeni düzenlemeAvrupa kupalarına format atıldı! İşte yeni düzenleme

‘Futbolu ülkenin her köşesine yayacağız’

TRT Genel Müdürü Mehmet Zahid Sobacı, kurumun ilk kez tek yayıncı olarak UEFA organizasyonlarını izleyiciye aktaracağını söyledi. Sobacı, “TRT, deneyimli ekipleriyle, teknolojinin son imkanlarını kullanarak futbolseverlere unutulmaz bir yayın deneyimi sunacak. Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, futbol heyecanını ülkemizin her köşesine yayacak olmak, bizler için bir gurur vesilesi. Futbol ile birlikte sporun her branşında turnuvaları izleyicilerimizle buluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi. Maçların internet üzerinden de izlenebileceğini belirten Sobacı konuşmasına şöyle devam etti: “Futbol tutkunları artık istedikleri zaman ve istedikleri yerde UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Konferans Ligi maçlarını takip etme imkanına sahip. Bu birbirinden heyecan verici mücadeleler sadece televizyon ekranlarıyla sınırlı kalmayacak, TRT 1 ve TRT Spor’un yanı sıra, daha fazla sayıda maç sadece ‘tabii’ üzerinden mobil cihazlardan, bilgisayarlardan ve akıllı televizyonlardan da izlenebilecek.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.