Avrupa voleyboluna İtalyan damgası

CEV Şampiyonlar Ligi'nde hem erkek hem kadınlarda final heyecanı yaşandı. Antalya'nın ev sahipliği yaptığı Süper Final organizasyonunda İtalyan ekiplerinden erkeklerde Trentino ve kadınlar Imoco Conegliano şampiyon oldu.

Spor 6 Mayıs 2024
Avrupa voleybolunda İtalyan fırtınası esti.

Avrupa voleybolunun kulüpler düzeyindeki en gözde organizasyonu CEV Şampiyonlar Ligi’nde hem erkekler hem kadınlarda final heyecanı yaşandı.

Günün ilk maçı 17.00’de başladı ve Polonya ekibi Jastrzebski Weigl ile İtalyan Trentino karşı karşıya geldi. İtalyan ekip 25-20, 25-22, 25-21’lik setlerle karşılaşmadan 3-0 galip ayrıldı ve tarihinde dördüncü kez Şampiyonlar Ligi zaferi yaşadı. Alessandro Michieletto 16 sayıyla zaferin mimarlarından oldu. Polonya ekibinde Tomasz Fornal 19 sayıyla oynadı ancak mağlubiyete engel olamadı.

Günün ikinci maçı saat 20.00’de oynandı. Yarı finalde Eczacıbaşı’nı geride bırakan Imoco ile Fenerbahçe’yi geride bırakan Milano kozlarını finalde paylaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçı 25-14, 23-25, 25-19, 19-25, 15-9’luk setlerle kazanan ekip Imoco oldu. Filenin Sultanları’nın baş antrenörlüğünü yapan Daniele Santarelli katıldığı bir turnuvadan daha şampiyonlukla ayrıldı. Imoco bu sezon İtalya Kupası ve İtalya Ligi’ni de kazanmıştı. Şampiyon takımda Isabelle Haak 23 sayıyla yıldızlaşırken Milano’da Egonu’nun 19 sayısı yetersiz kaldı. Paola Egonu profesyonel kariyerinde ilk kez bir kulüp sezonunu kupasız tamamladı. Haak ise son dört kulüp sezonundaki 15. kupasına ulaştı. Santarelli 7 sezonluk koçluk kariyerinde 30. kupasını kazandı.

Erkekler Şampiyonlar Ligi’nin en değerli oyuncusu Alessandro Michieletto seçildi. Kadınlar Şampiyonlar Ligi’nin en değerli oyuncusu ise Isabelle Haak oldu. Ödül töreninde Trentino kaptanı Marko Podrascanin’e madalya kalmaması günün olaylarından biri olarak dikkat çekti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.