Avrupa’da gündem milliler: Avusturya’nın masalını Türkiye sona erdirdi

Euro 2024'te Türkiye'nin çeyrek finale kalması dünya basınında geniş yer buldu. Mert Günok'un son saniyedeki kurtarışı öne çıkarken Avusturya basını Türkiye'nin karşılaşmanın ardından rakibine gösterdiği saygıya vurgu yaptı.

Spor 3 Temmuz 2024
Millilerin Avusturya zaferi dünya basınında ses getirdi.

Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın EURO 2024 son 16 turu maçında Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdığı maç Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı. Turnuvanın ilk maçında Gürcistan’a karşı oynadığı keyifli futbolla dünya spor kamuoyunun gündemine oturan Türkiye bu kez de Avusturya karşısında beklenenin dışında olanı gerçekleştirip tur atlamasıyla adından söz ettirdi. İşte millilerin şampiyona dışına ittiği Avusturya’da ve Avrupa basınında karşılaşmayla ilgili yazılanlar:

Avusturya basını

Der Standard (Avusturya): Avusturya’nın Avrupa Şampiyonluğu hayali Türkiye karşısında son 16 turunda sona erdi.

Kurier (Avusturya): Avrupa Şampiyonası’nda son 16 turunda acı son: Avusturya, Türkiye karşısında mağlup oldu. Berlin’de Hollanda’ya karşı çeyrek final yerine eve uçuş. Oyuncular hayal kırıklığı içinde yerde yatıyorlardı ve Türkler etraflarında çılgınca kutlama yaparken teselli edilmeleri gerekiyordu.

Kleine Zeitung (Avusturya): Türkiye’ye karşı alınan mağlubiyetin ardından Avusturyalı takım oyuncuları şoktaydı, bomboştu ve yenilgiye uğramış durumdaydı. Sadece gözleri yaşlarla doluydu. Geriye kalan: rakiplere ve ülkeye saygı.

Oberösterreichische Nachrichten (Avusturya): Avrupa Şampiyonası rüyasından çıktık! Avusturya, Türkiye karşısında elendi. Avusturyalılar 35 yılı aşkın bir süredir Türkiye’ye karşı hiçbir rekabetçi maçı kazanamadı. Mart ayında Viyana’da yapılan hazırlık maçında Rangnick’in ekibi İtalyan Vincenzo Montella’nın çalıştırdığı takımı 6-1 mağlup etmişti.

OE24 (Avusturya): Yaz masalımızın acı sonu. EURO kahramanlarımızın rüyası Leipzig’de sona eriyor. Ralf Rangnick’in takımı son 16 turunda Türkiye’ye 2-1 yenildi.

Die Presse (Avusturya): Parçalanan rüya: Avusturya Türkiye yüzünden başarısız oldu. Avusturya, son 16 turunda dramatik bir maçta Türkiye’ye 1-2 elendi.

Kronen Zeitung (Avusturya): Türkiye, Avusturya’nın Avrupa Şampiyonası’nda ‘yaz masalı’nı sonlandırdı. Tarihi rüya sona erdi: Avusturya, 2024 Avrupa Şampiyonası’nın 16. turunda Türkiye’ye elendi! Kırmızı beyazlılar 26 Mart’ta Viyana’da oynanan 6-1’lik hazırlık maçındaki performansı yakalayamadı.

Salzburger Nachrichten (Avusturya): Olağanüstü bir maçın ardından Avusturya, Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Türkiye’ye 1-2 yenildiğini kabul etmek zorunda kaldı. Sonunda kahramanca bir mücadele ödülsüz kaldı.

Avrupa basını

Bild (Almanya): Kaleci kahraman oluyor! Türkiye çeyrek finale yükseldi.

L’equipe (Fransa): Türkiye, Avusturya’yı şaşırttı ve EURO 2024’te çeyrek finale yükselerek Hollanda’nın rakibi oldu.

FRANCE24 (Fransa): Türkiye, Avusturya’yı yenerek çeyrek finale yükseldi. Arda Güler ve Merih Demiral galibiyetin mimarı oldu. Mert Günok, Baumgartner’in son saniyedeki kafa vuruşunu inanılmaz şekilde kurtararak ülkesinin çeyrek finale yükselmesini sağladı.

Marca (İspanya): Arda Güler icat etti, Merih Demiral uyguladı, Mert Günok kurtardı ve Türkiye hayale daldı. Leipzig’de unutulmaz bir geceydi . Bir Avrupa Şampiyonası’nda en ihtiyatlı maçın bile harika olabileceğinin kanıtı… Baumgartner’ın bulunduğu bölgeye doğru bir orta ve Mert Günok 1970 Meksika’da Banks’in kurtarışını hatırlatan ikonik bir elle gelen dokunuş… Türkiye heyecan verici maçta Avusturya’yı yendi ve çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

Corriere dello Sport (İtalya): Montella sihirbazı. Türkiye uçuyor. Almanya’daki tek mutlu İtalyan o! “Avusturya’yı en genç takımlardan biri olarak ve Hakan Çalhanoğlu’nun (kart cezalısı olduğu için) oynamadığı maçta yenmek, olağanüstü bir iş ki bu, teknik direktör Montella’nın yolculuğunu değerli kılıyor.

La Gazzetta dello Sport (İtalya): Demiral performansıyla abarttı ve Avusturya’ya attığı iki golle Montella’nın Türkiye’sini çeyrek finale taşıdı. Merih Demiral Türkiye’yi sürükleyen bir dev!  “Merih Demiral, böyle bir geceyi belki de hiç düşünmemişti. Dün bunu yaşadı. Samet Akaydın cezalı olmasa Avusturya karşısında belki de hiç oynamayacaktı. Oynadı ve iki gol atarak, Türkiye’ye turu getirdi. Kaleci Mert Günok da son dakikadaki kurtarışıyla bir mucizeyi gerçekleştirdi ve Türkiye, tarihinde 3. kez Avrupa Şampiyonası’nda çeyrek finale erişti.

Tuttosport (İtalya): Demiral, yedekten kahramanlığa. Türkiye’yi çeyrek finale gönderiyor. Akaydın cezalı olmasa Demiral belki de bu maç oynamayacaktı. Demiral, iyi performansıyla bu durumdan yararlanmasını bildi.

Mirror (İngiltere): Türkiye, Avusturya karşısında son anda yaptığı harika kurtarışla Euro 2024’te çeyrek finale yükseldi.

METRO (İngiltere): Türkiye, Avusturya’yı geçerek çeyrek finale yükselirken Avrupa Şampiyonası rekorunu kırdı. Demiral’ın 57’nci saniyede attığı gol şampiyona tarihinin eleme aşamasında atışan en erken golü olarak kayıtlara geçti.

Mail Online (İngiltere): Türkiye kalecisi Mert Günok 94’üncü dakikada Gordon Banks’i hatırlatan bir kurtarış yaparak ülkesinin Euro 2024’te çeyrek finale yükselmesine önemli katkı sağladı.

ESPN (ABD): Türkiye heyecan verici maçta Avusturya’yı yendi ve çeyrek finalde Hollanda’nın rakibi oldu.

Merih Demiral tartışılan gol sevincine açıklık getirdi: Herhangi bir mesaj yokMerih Demiral tartışılan gol sevincine açıklık getirdi: Herhangi bir mesaj yok

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.