Avustralyalı futbolculardan Filistin’e yardım

Avustralya Milli Takımı, Filistin’le oynayacakları Dünya Kupası Elemeleri’nden kazanacakları paranın bir kısmını Gazze’deki insani faaliyetler için bağışlayacaklar.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Avustralya Milli Takımı'ndan Filistin'e yardım kararı.

İsrail-Gazze Savaşı’nın sivillere etkisi tüm dünyanın malumu. Bu durum spor dünyasının da dikkatinden kaçmıyor. Futbolda da çeşitli kulüpler ve sporcular duruma dikkat çekiyorlar. Bunlardan biri Avustralya Milli Futbol Takımı oldu. Takım, Filistin’le Kuveyt’te oynayacakları Dünya Kupası Elemeleri’nde kazanacakları paranın bir kısmını Gazze’deki insani faaliyetler için bağışlayacaklarını açıkladılar.

Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırıları ardından İsrail’in aralarında kadın ve çocukların çoğunlukta olduğu sivilleri hedef alan saldırıları büyük tepki topluyordu. Çeşitli kuruluşlar bölgede yardıma muhtaç savaş mağduru halka ihtiyaçlarını ulaştırmak için çalışıyorlar. Bu insani faaliyetlere destek vermek isteyen Avustralyalı futbolcular harekete geçti. Avustralyalı Profesyonel Futbolcular Birliği maçtan kazandıkları paranın bir kısmını Oxfam’in Gazze’de insani yardım sürdüren koluna bağışlayacak.

UEFA, Sırbistan'la Karadağ'a acımadıUEFA, Sırbistan’la Karadağ’a acımadı

PFA Başkanı orta saha oyuncusu Jackson Irvine “Bu 100 senelik jeopolitik mesele. Bunu takımla ve stuffla konuştuk. Yalnızca maçın değil aynı zamanda durumun bizim için ne ifade ettiğini müzakere ettik. Sadece Filistinli oyuncular için bile bu maçın ve bu maçı oynamanın anlamı farklı. Yönetmesi zor bir süreç. Ancak biz de PFA’de durumu konuştuk ve farkındalık yaratma konusunda rol almak istedik” dedi.

Almanya Bundesliga 2 ekiplerinden St Pauli’de forma giyen Irvine “Günün sonunda insani eylemi savunuyorum. Sivillerin öldüğü her trajedi konu olmalı. Durumu anlıyor ve futbolun öncelik olmadığını biliyoruz. Ancak günün sonunda kazanmamız gereken bir maç var. Her şey güvenli sınırlar içinde halledilmek üzere ayarlandı, biz de buna göre çıkıp performans vermeye çalışacağız” dedi.

Karşılaşma normal şartlarda Filistin ev sahipliğinde oynanacaktı ancak güvenlik gerekçeleri sebebiyle Kuveyt’e taşındı. Avustralya Dünya Kupası Elemeleri ilk maçında Bangladeş’i Melbourne’de 7-0 yenmişti. Grupta Lübnan ve Filistin de bulunuyor.

Dört büyüklerin taraftarları İsrail Konsolosluğu önünde toplanıyorDört büyüklerin taraftarları İsrail Konsolosluğu önünde toplanıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.