Avusturya maçına lanetli hakem: Artur Soares Dias

EURO 2024'te yoluna son 16 turundaki Avusturya maçıyla devam etmeye hazırlanan A Milli Takım'a UEFA tarafından lanetli hakem şoku! Türk takımlarının şimdiye kadar şansının hiç tutmadığı Portekizli Artur Soares Dias millilerin kritik maçına atandı.

Spor 28 Haziran 2024
Millilerin son 16 turundaki Avusturya maçına Portekizli hakem atandı.

EURO 2024’te F Grubu’nu altı puanla ikinci sırada tamamlayıp bir üst tura yükselen Türkiye, son 16’daki Avusturya karşılaşmasının hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Karşılaşmanın oynanmasına her geçen dakika daha az bir süre kalırken UEFA Hakem Direktörü Roberto Rosetti ilk düdüğün kim tarafından çalınacağını açıkladı.

2 Temmuz akşamı oynanacak maç için UEFA tarafından Portekizli hakem Artur Soares Dias görevlendirildi. 44 yaşındaki hakem, Euro 2024’ün grup aşamasındaki Polonya – Hollanda ve Danimarka – İngiltere maçlarını da yönetmişti.

Türk takımlarının kabusu oldu

Portekizli hakem Dias’ın yönettiği maçlardaki Türk takımlarının başarısız sonuçları dikkat çekiyor. Bugüne kadar tecrübeli hakem tam altı kez Türk takımlarının maçlarında düdük çaldı ve ülkemizi temsil eden ekipler bu maçların altısından da yenik ayrıldı. A Milli Takım, Dias yönetiminde bugüne kadar üç maça çıktı ve yenildi. İşte o maçlar:

Rusya 2-1 Türkiye
Macaristan 1-0 Türkiye
Türkiye 0-2 Galler

Milliler, Avusturya karşısında şeytanın bacağını kırmaya çalışacak. Bu üç maç haricinde Dias bir kez U21 Milli Takımı’nın maçını yönetti ve o karşılaşmada ay-yıldızlı gençler Yunanistan’a 2-1 yenildi.

Kulüp takımlarında ise Dias, Türk kulüplerinin maçlarında iki defa görev aldı. Fenerbahçeü Monaco’ya 3-1 kaybederken Marsilya da Eskişehirspor’u 3-0’la geçti.

Yumruktan son 16'ya: Halil Umut MelerYumruktan son 16’ya: Halil Umut Meler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.