Bakü’deki kardeşlik maçına Galatasaray’ın gol makineleri damga vurdu

Geliri depremzeledere bırakılan hazırlık maçında Galatasaray, Azerbaycan'da Karabağ'a konuk oldu. Bafetimbi Gomis ve Mauro Icardi, sarı kırmızıları 2-1'lik galibiyete taşıdı.

Spor 27 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Galatasaray'ın ilk golünü Bafetimbi Gomis düzgün bir vuruşla attı.

Galatasaray’a Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de ilgi çok büyüktü. Geliri, Kahramanmaraş depremlerinde etkilenenlere yardım iolarak verilecek Karabağ maçına 60 bin kişi bilet aldı. Karşılaşmaya Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile eşi Mihriban Aliyeva da geldi.

Lale Orta-Galatasaray tartışması mahkemede bitecek

Bakü Olimpiyat Stadı’nda oynanan kaça sarı kırmızılar hızlı başladı. 4. dakikada Bafetimbi Gomis, yerden düzgün bir vuruşla Galatasaray’ı öne geçirdi. 19. dakikada Leo Dubois’ın ayağı kayınca 3 Karabağlı oyuncu kaleci Okan Kocuk’la karşı karşıya kaldı. Golü atan Redon Xhixha oldu. İki takım karşılıklı pozisyonları değerlendiremezken ikinci yarıda oyuna giren Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi 87. dakikada ceza alanı içinde düşürüldü. Hakem Aliyar Ağayev’in verdiği penaltıyı Icardi gole çevirdi ve karşılaşma 2-1 bitti.

Futbolseverler maç boyunca ellerinde Türk ve Azerbaycan bayraklarıyla her iki takımı destekledi.

Okan Buruk: Bu ortamı hiç bir yerde bulamazsınız

Maçtan sonra Okan Buruk, “Bugün bir milat oldu. Karabağ takımıyla dostluğumuz devam edecek. Biz geleceğiz, onlar gelecek. Maça çıkarken sonuç düşünmedik. Sadece birlik olduğumuzu, kardeşliğimizi göstermek için bugün buradaydık. Buradaki maç ortamını hiç bir yerde bulamazsınız” dedi. Karabağ Teknik Direktörü Gurban Gurbanov da oyundan memnun kaldığını belirterek taraftarlara teşekkür etti.

Gazimağusa’dan Adıyaman’a acı bir deprem öyküsü: Enkazdan çıktığında uyuyor gibiydi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.