Başakşehir, Alanyaspor’u geçti, Yarı otomatik ofsayt sistemi ilk kez devreye girdi

Süper Lig'de yarı otomatik ofsayt sistemi Başakşehir- Alanyaspor maçında ilk kez kullanıldı. Konuk takımın golü iptal edilirken Başakşehir maçı 3-2 kazandı.

Spor 13 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Alanyaspor futbolcusu Furkan'ın attığı gol yarı otomatik ofsayt sistemine takıldı.

Süper Lig’in 20. haftasında Başakşehir FK ile Alanyaspor, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede yarı otomatik ofsayt sistemi ilk kez kullanıldı.

Hakem Arda Kardeşler’in görev yaptığı karşılaşma adeta golle başladı. Konuk Akdeniz temsilcisi, 2. dakikada kaleci Volkan Babacan’ın hatasını değerlendiren Sergio Cordova’nın golüyle 1-0 öne geçti. Mücadelede dakikalar 19’u gösterdiğinde ise tarihi bir an yaşandı.

Ankaragücü üç puan hasretini Kasımpaşa maçında bitirdiAnkaragücü üç puan hasretini Kasımpaşa maçında bitirdi

Alanyasporlu Novais’in ortaladığı topa Furkan vurdu. Kaleci Volkan Babacan topu çeldi. Topla bir kez daha buluşan Furkan fileleri bulmayı başardı. Pozisyon ardından yarı otomatik ofsayt sisteminde incelendi ve Furkan’ın ofsaytta olduğu anlaşıldı. Gol iptal edildi. Yarı otomatik ofsayt sistemi Türkiye’de ilk kez kullanılmış oldu.

Başakşehir’de Deniz Türüç, 35. dakikada kazanılan frikiğin başına geldi. Topa harika vuran futbolcu ev sahibine beraberliği getirdi. 45+1’de Deniz Türüç bu kez kullandığı kornerle asist yaptı. Topa iyi yükselen Krzysztof Piatek, Başakşehir’i 2-1 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti.

Maçta mücadele düzeyi yüksekti.

58’de Başakşehir farkı ikiye çıkardı. Dubois’in penaltı noktasına çevirdiği topu savunma uzaklaştırmak isterken araya Figueiredo girdi. Onun vuruşunda top yan direğe çarparak ağlara gitti. Alanyaspor farkı ikiye indimek için çok beklemedi. 61’de Hadergjonaj’ın ceza sahasına gönderdiği top savunmadan sekerek Richard’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun sol çaprazdan vuruşunda skor 3-2’ye geldi. Konuk takım bu dakikadan sonra beraberlik golünü arasa da sonuca ulaşamadı ve karşılaşma 3-2 Başakşehir’in üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Başakşehir puanını 26 yaparken Alanyaspor 22 puanda kaldı.

Hatayspor son anda yıkıldı, Pendikspor puanı kaptıHatayspor son anda yıkıldı, Pendikspor puanı kaptı

Başakşehir’den altı maçlık seri

Çağdaş Atan’ın takımı Başakşehir, yenilmezlik serisini altı maça çıkardı. Fatih Tekke’nin ekibi Alanyaspor ise altı maç sonra mağlup oldu. Ligin bir sonraki haftasında Başakşehir, Karagümrük deplasmanına gidecek. Alanyaspor ise Rizespor’u ağırlayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.