Başkanlar ders almıyor… Murat Sancak hakem odasını basmış!

Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca'nın saldırısı tazeyken Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak'ın hakem Mert Güzenge'ye fiili müdahalede bulunduğu ve hakaret ettiği ortaya çıktı.

Spor 2 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Hatayspor, deplasmanda Adana Demirspor'u 1-0 yenerken Murat Sancak hakeme tepki göstermişti.

Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca’nın Halil Umut Meler’e yumruk atmasından sonra yaşananlardan yöneticilerin ders almadığı görülüyor. Adana Demirspor – Hatayspor karşılaşmasından sonra ev sahibi takımın başkanı Murat Sancak’ın hakemlerin bulunduğu odaya gittiği ortaya çıktı. Sancak’ın karşılaşmanın hakemi Mert Güzenge’ye fiili müdahalede bulunduğu, hakaret ettiği ileri sürüldü.

Yaşananlar Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun Murat Sancak’a ceza vermesiyle gün yüzüne çıktı. Kurul hakem soyunma odası koridorlarında müsabaka hakemlerine yönelik fiili müdahale içeren sportmenliğe aykırı hareketi ve hakareti nedeniyle Sancak’a üç ay hak mahrumiyeti ve 300 bin TL para ceza verdi. Adana Demirspor Başkanı akredite edilmediği alanlarda bulunduğu için de 58 bin 500 TL daha para cezası aldı.

Faruk Koca 15 gün sonra tahliye edildi, taraftar meşaleyle karşıladıFaruk Koca 15 gün sonra tahliye edildi, taraftar meşaleyle karşıladı

Murat Sancak’tan Mert Güzenge’ye salvo

Murat Sancak 1-0 kaybettikleri maç sırasında sosyal medyadan şunları söylemişti: “Adana’da statta büyük bir komedi oynanıyor. Statta siyah formalı biri var diyorlar ama ben göremiyorum. TFF’nin de MHK’nin de gördüğünü düşünüyorum, net ortada. Oynatmıyor, oynattırmıyor.”
Sancak maçtan sonra ise “Hatayspor maçının görüntülerini Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderdim. Hakem eyyam yaptı, art niyetliydi. Gözünün önündeki tacı bile göremedi. Biz hakkımızı sonuna kadar arıyoruz” demişti.

Faruk Koca futboldan men edilmişti

Ankaragücü’nün eski başkanı Faruk Koca, 1-1 biten Rizespor maçından sonra hakem Halil Umut Meler’e yumruk atmıştı. Meler yere düşmesinin ardından yerde tekmelenmişti. Yaşananlardan sonra Faruk Koca bir süre tutuklu kaldı. Spor yargısı Koca’ya süresiz men cezası verirken eski Ankaragücü Başkanı’nın 11 yıl hapis istemiyle ceza yargılaması sürüyor.

Yumruğun bedeli: Faruk Koca'ya ömür boyu, Ankaragücü'ne beş maç cezaYumruğun bedeli: Faruk Koca’ya ömür boyu, Ankaragücü’ne beş maç ceza

Bülent Uygun’a üç maç ceza

PFDK’nın ceza açıkladığı bir başka isimse Sivasspor- Beşiktaş maçında çift sarıdan kırmızı kart gören teknik direktör Bülent Uygun oldu. İhraç sonrası sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Uygun’a ekstra iki maç ceza daha verildi. Kırmızı kart nedeniyle otomatik bir karşılaşmadan men alan Sivasspor hocasının cezalı olacağı maç sayısı üçe çıktı. Ayrınca Uygun’a 26 bin TL para cezası verildi.

Hem Murat Sancak’ın hem Bülent Uygun’un kararları Tahkim Kurulu’na götürme hakkı bulunuyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.