Basketbol gecesinde Türk takımlarından dörtte iki

EuroCup’ta Beşiktaş, deplasmanda Cedevita’yı mağlup ederken Türk Telekom evinde Aris’e yenildi. Şampiyonlar Ligi’nde Darüşşafaka evinde Riga’yı geçti, Karşıyaka Oostende deplasmanından çıkamadı.

Spor 20 Aralık 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'tan kritik galibiyet.

EuroCup heyecanı oynanan 12. hafta maçlarıyla devam etti. A Grubu’nda oynanan tek maçta Beşiktaş, Cedevita deplasmanına çıktı. Türk ekibi henüz ilk çeyrekte 7 sayılık üstünlük yakalarken ev sahibi ikinci periyotta maça ortak oldu. İkinci yarıya sert savunmayla başlayan siyah-beyazlılar üstünlüğü elden bırakmadı ve sahadan 88-83 galip ayrıldı. Beşiktaş’ta Angel Delgado 19 sayı ve 12 ribauntla double double yaptı. Jonah Matthews 18 sayı atarken Derek Needham 15 sayı üretti. Cedevita’da Karlo Matkovic 22 sayı buldu. Beşiktaş 12. maçında 7. kez kazanırken Cedevita 12’de 0’a geldi.

Gecenin bir diğer maçında Türk Telekom Aris’i ağırladı. Özellikle savunmada rakibini durdurmakta oldukça güçlük çeken başkent ekibi Tyrone Wallace’ın skorer performansına rağmen sahadan 95-85 mağlup ayrıldı. Aris’te Vasilis Toliopoulos 20 sayı ve 9 asist üretti. Telekom’da Wallace’ın 30 sayı, 6 ribaunt ve 6 asisti yetersiz kaldı. Ankara ekibi 12. maçında 9. kez yenildi, Aris 12. maçında 5. kez kazandı.

Kartal, Anadolu Efes'i de pençelediKartal, Anadolu Efes’i de pençeledi

Şampiyonlar Ligi’nde ölüm kalım maçında sahasında Riga ile karşılaşan Darüşşafaka maçı 87-81 kazandı ve grubunu 3. sırada tamamladı. Daçka bu sonuçla son 16 turu için play-in oynama hakkı kazandı.

Karşıyaka ise grup liderliği için çıktığı Oostende deplasmanından hüsranla döndü. Lider Strasbourg’la ikili averaj avantajı olmasına karşın Karşıyaka sahadan 78-76 mağlup ayrıldı ve liderliği Fransız ekibine kaptırdı. Karşıyaka bu sonuçla son 16 için play-in oynamak durumunda.

Fenerbahçe, Türk Telekom’u ezdi, geçtiFenerbahçe, Türk Telekom’u ezdi, geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.