Batman’da doğdu, Brentford’lu oldu: Yunus Emre Konak

The Guardian'ın 'Dünya futbolunun en iyi 60 genç yeteneği' arasında gösterdiği, Sivasspor'dan Premier Lig takımlarından Brentford'e transfer olan 18 yaşına yeni basan Batmanlı Yunus Emre Konak'ın öyküsü...

Spor 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Batman'da yetişen Yunus Emre Konak bu sezon Sivasspor formasıyla 17 maça çıktı.

17 yaşındaki Yunus Emre Konak, kış transfer döneminde Sivasspor’dan Brentford’a transfer oldu. Premier Lig takımı ‘Batman’dan gelen çocuk’ olarak tanıttı. The Guardian’ın hazırladığı ‘Dünya futbolunun 2006 doğumlu en iyi 60 genç yeteneği’ listesinde de yer alan futbolcunun birçok akranına ilham verecek hikayesi şöyle…

Yunus Emre Konak, Batman’da 10 Ocak 2006’da dünyaya geldi. Futbola 2013’te kentteki Tüpraşspor altyapısında başladı. Yunus Emre ile yedi yaşındayken tanışan 1955 Batman Belediyespor altyapı antrenörü Hamit Demir, futbocunun antrenmanlara annesiyle geldiğini belirtiyor: “Yedi yaşında olduğu için tek başına gidip gelemiyordu, annesi elinden tutup getiriyordu. 4-5 yıl Tüpraşspor’da antrenmanlara çıktı.”

İsrailli futbolculara sekiz maç ceza istendiİsrailli futbolculara sekiz maç ceza istendi

Hamit Demir, 2017’de 1955 Batman Belediyespor’a geçince öğrencisi Yunus Emre Konak’ı yanında götürdü. Demir onun ailesine “Bu çocuk çok büyük bir topçu olacak” diyordu. Aynı yıl Antalya’da Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği’nin (TÜFAD) düzenlediği turnuva Yunus Emre’nin kaderini değiştirdi. Orada çok iyi bir performans sergiledi. Sivasspor, futbolcunun babasıyla konuşarak ikna etti ve Yunus Emre’nin yeni takımı belli oldu.

Yunus Emre Konak, yaşı küçük olmasına rağmen U21 takımında oynuyor.

Alt yaş milli takımlarında oynadı

Altyapı eğitimine Sivasspor’da devam etti. Maçlarda sivriliyordu. 15 Haziran 2023’te Türkiye U18 takımına çağrıldı. Üstün fiziği ile dikkat çekiyordu. Yaşı küçü olmasına rağmen 13 Ekim 2023’te U21 takımına terfi etti. Üçü U21 toplam sekez kez alt yaş gruplarında milli formayı giydi.

Servet Çetin ile değişmez futbolcu oldu

Bu sezon başında o dönem Sivasspor’un başında bulunan Servet Çetin ondaki yeteneğe inandı. Kulüp, 3 Ağustos 2023’te Yunus Emre konak ile profesyonel sözleşme imzaladı. Hocası, 17 yaşındaki futbolcuya inanıyordu. Süper Lig’de 17 maçın tamamında forma giyme şansı buldu. Bir kez asist yapmayı başardı.

Küçük yaşına rağmen üstün fiziği ve top tekniği ile futbol dünyasında ismi duyuluyordu. The Guardian’ın hazırladığı Dünya futbolunun 2006 doğumlu en iyi 60 genç yeteneği listesinde yer aldı. Ondaki potansiyele inanan takımlardan biri Premier Lig ekibi Brentford’du. Onu takip eden scoutlar olumlu rapor vermişti. Sivasspor’la masaya oturdular. Yusuf Emre Konak’ın Süper Lig maçerası kısa sürdü. 18 yaşına bastığı gün Premier Lig’e transfer oldu. Brentford onu ‘Batman’dan gelen çocuk’ olarak duyurdu.

‘Müthiş bir idol oldu’

O, Türkiye’de şu ana kadar hiçbir futbolcunun beceremediği şekilde 18 yaşında Premier Lig’in yolunu tuttu. Bu transfer Batman’daki çocuklara da ilham verdi. Onu keşfeden Hamit Demirşunları söylüyordu: “Müthiş bir idol oldu. Türkiye’deki oyuncuların gelişimi, hedeflerini büyütmesi için inanılmaz bir iş başardı. Türkiye’de eşi benzeri yok. 17 yaşında Premier Lig’e Türkiye’den hiçbir oyuncu gitmemiş bugüne kadar.”

'Roket' yine ateşlendi! Efsane böyle yazılır‘Roket’ yine ateşlendi! Efsane böyle yazılır

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.