Belirsizlikler içinde bir Süper Kupa!

Sezon başından beri yapılamayan Süper Kupa maçı için Galatasaray - Fenerbahçe Şanlıurfa'da sahaya çıkacak. Sarı lacivertliler, maçı yönetim kararıyla u19 takımıyla oynayacak ve tamamlanmasına izin vermeyecek.

Spor 7 Nisan 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Galatasaray ve Fenerbahçe Süper Kupa'da yedinci kez karşı karşıya gelecek.

Galatasaray ile Fenerbahçe, Şanlıurfa’da 2023 Süper Kupa maçı için karşı karşıya gelecek. Daha önce 29 Aralık 2023 tarihinde Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan El-Awwal Park’ta oynanması planlanan 2023 Süper Kupa maçı, Riyad’da maç öncesinde yaşanan krizden dolayı ertelenmişti.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 21 Şubat 2024 tarihinde yaptığı açıklama ile Süper Kupa karşılaşmasının 7 Nisan 2024 tarihinde Şanlıurfa 11 Nisan Stadyumu’nda oynanacağını açıklamıştı. Saat 21.30’da başlayacak olan karşılaşmada hakem Volkan Bayarslan düdük çalacak. Bayarslan’ın yardımcılıklarını ise Serkan Ok ve Serkan Olguncan üstlenecek.

Fenerbahçe U19 takımıyla sahaya çıkacak

Fenerbahçe yönetimi, Trabzonspor maçının ardından yaşanan olayların ardından 2 Nisan tarihinde Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirerek üyelerden atılacak adımlarla ilgili yetki aldı. 3 Nisan tarihinde Ali Koç başkanlığında gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısında alınan karar doğrultusunda sarı-lacivertli ekip, maçın ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması durumunda karşılaşmaya U19 takımıyla çıkacağını duyurdu. TFF, Fenerbahçe’nin bu taleplerini kabul etmediği için sarı-lacivertli ekip, oynanacak karşılaşmaya U19 takımıyla çıkacak. Kanarya, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda da ”Olympiakos maçı hazırlıklarımıza devam ediyoruz” başlığını kullandı.

Fenerbahçe, Konferans Ligi hazırlıklarını sürdürdüğünü duyurdu.

Erol Bilecik: 90 dakikalık bir maç olmayacak

Fenerbahçe Başkanvekili Erol Bilecik, 3 Nisan Çarşamba günü Adana Demirspor maçı öncesi Süper Kupa maçıyla ilgili yaptığı açıklamada, “Biz, ‘Taraftar gitmesin’ dediğimiz zaman bizim A Takımımızın gitmeyeceğini, 90 dakikalık bir maç olmayacağını buradan net bir şekilde izah ediyorum” açıklamasında bulundu. Sarı-lacivertli ekibin bu açıklama doğrultusunda sahaya 9 oyuncu ile çıkması ve sakatlık sebebiyle 3 oyuncunun kenara gelmesi en çok konuşulan ihtimallerin başında geliyor. Bu doğrultuda kurallar gereği karşılaşmanın devam etmesi için en az 7 oyuncunun sahada olması gerekeceği ve sarı-lacivertli ekipte 6 oyuncu kalacağı için hakem, maçı Galatasaray lehine 3-0 tescil edecek.

Fenerbahçe, maçtan üç saat önce Şanlıurfa’ya gidecek

Fenerbahçe kafilesi, Süper Kupa maçı için karşılaşmadan yaklaşık üç saat önce Şanlıurfa’ya gelecek. Son anda bir karar değişikliği olmaması halinde Fenerbahçe, pazar günü 16.30’da İstanbul’dan kalkacak uçakla yaklaşık 18.15 dolaylarında Şanlıurfa GAP Havalimanı’na iniş yapacak. Kafilede yönetim kurulundan isimlerin de yer alması bekleniyor.

Galatasaray kafilesi Şanlıurfa’da coşkuyla karşılandı.

Okan Buruk: Galatasaray tam kadro çıkacak

Fenerbahçe’nin aldığı kararın doğrultusunda Galatasaray’ın hangi kadro ile sahaya çıkacağı da merak konusu oldu. Sarı kırmızılar Şanlıurfa’da coşkuyla karşılandı. Süper Kupa için yapılah basın toplantısına teknik direktör Okan Buruk ve kaptan Fernando Muslera katıldı. Karşılaşmanın gelirlerinin depremzedelere bağışlanacağını belirten Okan Buruk şunları söyledi: “Burada olmaktan dolayı mutluyuz. Urfa halkı ve çevre illerden gelecek yarın için de bizi izlemeye gelecek insanlar için büyük bir heyecan olduğunun bilincindeyiz. Bu organizasyonun çok anlamlı olduğunu düşünüyorum. Kupanın dışında deprem bölgesi için yapılacak bir yardım maçı gelirlerin bağışlanacağız bir maç. Urfa halkının ve çevre illerin bizi merakla beklediği bir maç. O yüzden görevimimizi yerine getirmek için buradayız. Geçen sezonun şampiyonu olarak buradayız. Tekrar bir kupa kazanmak istiyoruz. Maçın tam ne olacağını bilmesek de biz burada karşılaşma için hazırız. Kupayı kazanıp burada taraftarımızla kutlamak istiyoruz.”

İşte Fenerbahçe'nin Süper Kupa planıİşte Fenerbahçe’nin Süper Kupa planı

Türk futbolundaki gerilim ortamını yumuşatmak anlamında kulüp olarak ellerinden geleni yaptıklarını belirten Buruk, “Bizim Türk futbolunun tansiyonunun düşmesine ihtiyaç var. Bunun için biz Galatasaray olarak elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız ve bununla ilgili de pozitif mesajlar vermeye çalışıyoruz. Onun için kendi açımdan hep konuşuyoruz. Biz bu yoldan devam edeceğiz. Biz geçen yılın şampiyonu olduğumuz için buradayız. Gönül isterdi burada hep beraber birbirimize sarılarak poz verelim, burada bir resim verip yarın da maçı oynamak ama şu anda burada beraber değiliz. Maç için ne olacağını tam bilmiyorum. Biz Türk futbolu için ülke için gerçekten kaosa gerek yok. Biz o kadar büyük şeyler yaşadık ki… Geçen sene deprem oldu ve tüm kulüpler birlik oldu. Bu maçın deprem bölgesinde oynanması hem de gelirlerin bağışlanması. Tansiyonu düşürmek için, ligin de son periyodu. Üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Kazanan Türk futbolu ve ülkemiz olsun” dedi. Fenerbahçe’nin maça A Takım ile çıkma ihtimali hakkında kendisine yöneltilen soruya ise Buruk şu yanıtı verdi: “Biz bir program yapmıştık o programa devam etmiştik. Rakibin buraya gelmesi gelmemesi, kimle çıkıp çıkmayacağı bunlara hiç gerçekten düşünmeden geldik. Programımızı nasıl tasalardıysak uyguladık. Tam kadro geldik buraya. Biz normal maça çıkıyormuş gibi sahaya çıkacağız. Ne olacağını şu anda bilemiyoruz” yanıtını verdi. Kupa töreni hakkında kendisine sorulan soru için Galatasaray Teknik direktörü şunları söyledi: “Biz burada federasyonun bize bildirdiği saatte sahada olmak için varız. Gerisi bizim işimiz değil. Ondan sonra kupa verilirse, maç oynanırsa kupayı kazanırsak kupayı alırız. Maç oynanmasa başka senaryo ne gerektiriyorsa kurallar ne diyorsa buna uymak zorundayız zaten. Bunun dışında bir şey beklemek de zaten saçma oluyor. Kurallar neyse ona göre hepimize üzerimize düşeni yapacağız. Yarın bizi izlemeye gelenlerle birlikte biz görevimizi yerine getirmek istiyoruz. Bizim amacımız maçı oynamak.”
Şanlıurfa halkının kendilerini heyecanla karşıladığını vurgulayan Okan Buruk “Bu insanları ben mahrum etmemek değerliydi. Çok duygulandım. Çünkü Galatasaray takımı Urfa’ya gelmiş ve inanılmaz bi mutluluk var. Hala otelin önünde bekliyorlar. Döndüğümüzde onları selamlayacağız. Çok önemli ve değerli. Bu ateşi biraz söndürmemiz gerekiyor. Dün de bir Galatasaray taraftarı, yanında 14 yaşındaki bir kızla darp edildi. Bunların önüne geçmek için özellikle burada duran insanların daha fazla şey yapması gerekiyor. Doğru mesajlar vermemiz gerekiyor. Biz sonuçta ülke olarak aileyiz, kardeşiz Galatasaray-Fenerbahçe abi, kardeş farklı takımı tutabiliyor. Bu ortamda birbirimize daha çok sarılmamız gerekiyor. Keşke burada beraber olsaydık, sahada beraber olsaydık. Benim isteğim bu şekilde olurdu” dedi.

Okan Buruk ve Muslera, Süper Kupa için düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Galatasaray kaptanı ve kalecisi Fernando Muslera ise bu maça gelene kadar çok çalıştıklarını belirterek “Gerçekten mutluyuz burada bulunduğumuz için. Tekrar bir finalde daha oynayacağız. Bu bizim için çok önemli bir hedefti aslında” diye konuştu. Fenerbahçe’nin finele U19 takımıyla çıkması hakkında ise Muslera şunları söyledi: “Biz en azından kendim için söyleyeyim, sadece Galatasaray hakkında konuşacağım. Diğer takımlar hakkında konuşmayacağım çünkü gerçekten biz buradayız. Büyük bir iş başardık buraya geldik. Hocamızla birlikte, Florya’da bizlerle çalışan insanlarla birlikte çok mücadele ederek buraya geldik.”

Galatasaray’da kazandıkları başarıları değerlendiren Uruguaylı file bekçisi “15 ya da 16 tane kupa, 12-13 yıl içerisinde gerçekten benim için büyük bir gurur. Gurur duyuyorum sürekli bu şekilde kupalar kazanıyor olmaktan dolayı bu kulüpte. Hak ediyoruz. Siz bizi sahada görüyorsunuz ama arkada bütün çalışanlarla birlikte kapsayıcı yoğun bir çalışma geçiyor ve hedeflerimize ulaşıyor olmak bizi çok mutlu ediyor” dedi.37 yaşındaki file taleci konuşmasını şöyle bitirdi: “Sadece kupalar değil, 500. maçımı bu kurumun içerisinde oynamış olmam beni çok mutlu eden bir şey. Amacım fiziken dayanabildiğim kadar oynayabilmek. Eğer hocam beni istemeye devam ederse umarım daha önümüzde birkaç yıl daha olacak.”

Şanlıurfa 11 Nisan Stadı Süper Kupa finaline hazır.

Bilet geliri depremzedelere gidecek

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Süper Kupa karşılaşmasının bilet gelirleri de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremden etkilenen depremzede vatandaşlar için kullanılacak. Bilet satışlarını gerçekleştirilen şirketin resmi internet sitesindeki bilgilere göre karşılaşmanın biletleri tükenirken, sarı-lacivertli ekibin U19 takımıyla sahaya çıkma kararı almasının ardından tribünlerde ne kadar seyirci olacağı ise merak konusu.

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, Fenerbahçe’den gol yemedi

Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde şimdiye kadar Fenerbahçe ile üç kez karşı karşıya geldi. Buruk yönetimindeki sarı-kırmızılılar, geçen sezon Fenerbahçe ile ligde oynadığı iki derbiden de 0-0’lık galibiyetle ayrıldı. Buruk’un öğrencileri, bu sezon da ligde deplasmanda rakibiyle 0-0 berabere kaldı. Fenerbahçe’ye rakip olduğu söz konusu üç derbide gol yemeyen sarı-kırmızılılar, rakip fileleri altı kez havalandırdı.

Galatasaray’ın savunması, Fenerbahçe’nin hücumu öne çıkıyor

Süper Kupa’da karşı karşıya gelecek iki takım, bu sezon başarılı istatistikleriyle de dikkati çekiyor. Ligde şampiyonluk yarışı veren iki ekipten Galatasaray, bu sezon çıktığı 31 lig maçında yediği 20 golle en iyi savunma yapan takım konumunda bulunuyor. Süper Lig’de oynadığı 31 maçta ağları 83 kez havalandıran Fenerbahçe ise ligin en golcü ekibi olarak öne çıkıyor.

Şanlıurfa’daki maçın bütün biletleri satıldı.

114 yıllık rekabette Fenerbahçe üstün

114 yıllık Fenerbahçe- Galatasaral rekabetinde 399. karşılaşma oynanacak. Tarihi rekabette galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe’nin üstünlüğü bulunuyor. Sarı-lacivertliler geride kalan 398 maçtan 148’ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip ise 127 kez galip geldi. 123 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Fenerbahçe’nin attığı 540 gole, Galatasaray 496 golle karşılık verdi.

Süper Kupa’da 7. randevu

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Devlet Başkanlığı Kupası, son yıllarda da Süper Kupa adı altında düzenlenen organizasyonda Galatasaray ile Fenerbahçe, yedinci kez karşı karşıya gelecek. Kupada taraflar daha önce üçer kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

Süper Kupa'ya FIFA kokartsız hakemSüper Kupa’ya FIFA kokartsız hakem

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.