Benjamin Mendy, Manchester City’yi dava edecek

Geçtiğimiz günlerde çıkarıldığı mahkemede hakkındaki cinsel saldırı suçlarından aklanan Benjamin Mendy, 2021 ve 2023 yılları arasında kendisine ödeme yapmayan Manchester City'ye tazminat davası açacak.

Spor 11 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Mendy City'ye dava açmaya hazırlanıyor.

29 yaşındaki Fransız futbolcu Benjamin Mendy, hakkındaki tecavüz iddialarıyla gündemdeydi. Oyuncu, temmuz ayında bir tecavüz ve bir tecavüz girişiminde aklandı. Futbolcu, profesyonel yaşantısına Fransa Ligue 1 ekiplerinden Lorient’le beraber dönmek üzere söz konusu kulüple anlaşma imzaladı.

Futbola dönmek adına adımlar atan Mendy’nin adalet arayışı da önümüzdeki süreçte devam edecek. Oyuncu, aklandığı davanın görüldüğü süreçte bonservisini elinde bulunduran Manchester City’den uzak kaldı. Mendy 2021 Eylül’de tutuklandıktan sonra kadro dışı bırakıldı ve o tarihten itibaren maaş ödemesi kesildi.

Almanya'da yılın futbolcusu İlkay GündoğanAlmanya’da yılın futbolcusu İlkay Gündoğan

The Mirror’ın haberine göre oyuncuya bu süreçte evinin satışından elde edilen fonlar ve eski takımından ödenmemiş maaşla alakalı bir uzlaşma ödemesinin beklendiği belirtildi. Mendy’nin muhasebecisi de “Manchester City’yle masum olduğu kanıtlanmış oyuncuya 9-10 milyon sterlin bandında bir ödeme yapılması adına pazarlıklarımız sürüyor” dedi. Ayrıca oyuncunun suç mahalli olarak iddia edilen ve Savills isimli gayrimenkul ekspertizi tarafından 5 milyon sterlin değer biçildi.

Dava için 1 milyon sterlin!

Muhasebeci “O, geldiği Fransa’ya geri döndü. Uzatma talebinde bulunmasını istedim çünkü menajeri bana net bir şekilde Manchester City tarafından ödeme sorununun çözüleceğini söyledi. Ancak parası azdı. Davanın maliyeti dahi 1 milyon sterlinin üzerindeydi” dedi. Mendy’nin mali durumuyla alakalı duruşma oyuncunun Cheshire’daki malikanesini satması için zaman tanımak üzere 4 Ekim tarihine ertelendi.

Benjamin Mendy tecavüz davasında aklandıBenjamin Mendy tecavüz davasında aklandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.