Bertuğ’un hocası değişti: Rennes’de Julien Stephan dönemi

Fransa Ligue 1 ekiplerinden Rennes, istikrarsız sonuçların ardından Bruno Genesio ile yollarını ayırdı ve Julien Stephan’la anlaştı.

Spor 20 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Rennes eski hocasına geri döndü.

Fransa’da milli forvet Bertuğ Yıldırım’ın formasını giydiği Rennes kan değişimine gitti. Fransa Ligue 1’de son 5 maçtır kazanamayan takım bu süreçte yalnızca 1 beraberlik almış ve son olarak ligin dibindeki Lyon’a 1-0 mağlup olmuştu. UEFA Avrupa Ligi’nde ilk 4 maçı 9 puanla geçerek grubunda lider olan Rennes’de Bruno Genesio dönemi yerel ligdeki başarısız sonuçların ardından sona erdi. Takım 12 puanla 13. sırada yer alıyordu.

Genesio yerine teknik direktörlük görevine Julien Stephan getirildi. Stephan teknik direktörlük kariyerinde Rennes’in altyapı takımlarını çalıştırdıktan sonra yine bu takımda başlamış, Aralık 2018 ve Mart 2021 tarihleri arasında takımın başında kalmıştı. 43 yaşındaki teknik direktör son olarak Mayıs 2021 ve Ocak 2023 arasında Strasbourg’u çalıştırdı. Stephan Rennes’le 2019’da Fransa Kupası kaldırma sevinci yaşadı. Genç teknik direktör bu kararla bir nevi yuvaya döndü.

Kanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan YıldızKanayan yaraya, parlayan pansuman: Kenan Yıldız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.