Beşiktaş, Galatasaray’ı yenilgiyle tanıştırdı

Beşiktaş ilk 12 dakikada bulduğu gollerle Galatasaray'ı 2-0 yendi. Sarı kırmızılılar ligde ilk yenilgisini ve puan kaybını yaşadı.

Spor 2 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Kadınlar Süper Ligi’nde Suat Okyar’ın çalıştırdığı Beşiktaş, sahasında Metin Ülgen yönetimindeki ezeli rakibi Galatasaray’ı konuk etti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi GOP Halit Kıvanç Şehir Stadı’nda oynanan maça Beşiktaş çok hızlı başladı. Karşılaşmanın 9. dakikada Marija Aleksic Karta’ı 1-0 öne geçirdi. Galatasaray golün şokunu atlatamadan 12’de tekrar topu ağlarından çıkardı. Sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında sarı kırmızılı savunmacı Fatma Sağra Öztürk’ün ters vuruşu Beşiktaş’ın ikinci golü olarak değer kazandı.

Galatasaray, 'Bahadır'gücü engelini zor da olsa aştı!Galatasaray, ‘Bahadır’gücü engelini zor da olsa aştı!

Beşiktaş 2-0’ı bulduktan sonra kendi sahasında kaldı ve rakibine pozisyon vermemeye çalıştı. Pozisyona girmekte zorlanan Galatasaray’ın temposu düştü. 90 dakika bittiğinde tabelada Beşiktaş’ın 2-0 üstünlüğü vardı. Bu sonuç lige dörtte dört galibiyetle başlayan Galatasaray’ın yaşadığı ilk yenilgi ve puan kaybı oldu. Sarı kırmızılılar 12 puanda kalırken Beşiktaş ise puanını 8’e çıkardı. Beşiktaş, ligin 6. haftasında Gaziantep Asya Spor ile deplasmanda karşılaşacak. Galatasaray, evinde Amed Sportif’i konuk edecek.

Beşiktaş ile Fatih Altaylı mahkemelik olduBeşiktaş ile Fatih Altaylı mahkemelik oldu

Suat Okyar: Çalışmamızın karşılığını aldık

Beşiktaş Teknik Direktörü Suat Okyar, 4 haftalık şanssızlıkların ardından önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi. Maça çok iyi hazırlandıklarını belirten Okyar şöyle konuştu: “Rakibimizin bu kadar kaliteli ve iyi olması bizim de galibiyetimizi daha önemli kılıyor. Şimdiye kadar inanılmaz şanssızlıklar yaşadık. Bu puanda olmayı hak etmemiştik. Şimdi gerçek kimliğimizle sahadayız. Oyunumuzun, çalışmamızın karşılığını aldık. Taktiksel olarak da analizlerimiz tuttu. Kullandığımız oyuncular, oynadıkları pozisyonlar hepsi oturdu. Biz bütün oyuncularımızla bu maçı çok istedik, hissettik ve öyle oynadık.”

Okyar, sezon sonunda şampiyon olmak istediklerini söyledi.

Icardi'ye 'dur' diyen kaleci! Trabzonspor onu beğenmediIcardi’ye ‘dur’ diyen kaleci! Trabzonspor onu beğenmedi

Kadınlar Süper Ligi’nde alınan diğer sonuçlar şöyle…
Fenerbahçe – 1207 Antalya Döşemealtı Belediyesi 4-0
Fomget – Gaziantep Asya Spor 2-0
Ataşehir Belediyesi – Karagümrük 1-4
Hakkarigücü – Karadeniz Ereğli Belediyespor 1-0
Trabzonspor – Vatanspor 2-2
Amed SK – Beylerbeyispor 2-3
Adana İdman Yurdu – ALG Spor 0-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.