Beşiktaş galibiyet serisini Atletico Madrid karşısında “Bırakmam” dedi

TFF'nin depremzedeler için yaptığı "Bırakmam Seni" kampanyasında Beşiktaş, Atletico Madrid'i Vodafona Park'ta konuk etti. Ligde 5 maçtır kazanan Kartal, Madrid ekibini de 2-0'la geçti.

Spor 13 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Beşiktaş, yardım maçında Atletico Madrid'i 2-0'la geçti

120 yaşındaki iki dev, Beşiktaş ve Atletico Madrid. Dün Atletico Madrid çınarının doğum günü, kuruluş yıldönümüydü. Madrid ekibi, bu kutlamaya katabileceği en derin anlamlardan bir tanesini kattı. Gelirin tamamının deprem bölgesine aktarılacağı yardım maçı, dostane ve bir o kadar da güzel bir atmosferde oynandı.

İki takım da maça verdiği önemi sahaya sürdüğü 11’lerle belli ediyordu. Her ne kadar ufak çaplı anlaşılabilir rotasyon tercihleri olsa da Angel Correa, Thomas Lemar ve Axel Witsel gibi yıldızlar ilk 11’de sahaya çıktı. Takımlar maç boyunca 10’ar oyuncu değişikliği yaparken, futbolseverler toplamda tam 42 farklı oyuncuyu sahada seyretme imkanı buldu. Dostluk maçında Beşiktaş, 25. dakikada Gedson Fernandes’in attığı golle öne geçti. 88’de ise sonucu belirleyen gol Kevin N’Koudou’nun ayağından geldi.

Atletico Madrid 120. yaş gününü İstanbul’da kutladı

Formalar açık artırmaya

Beşiktaş, maçta oyuncuların giydikleri formaları kartalyuvasi.com.tr’den açık artırmaya satışa çıkaracak. Öte yandan maçtan kazanılan bilet gelirleri, Beşiktaş’ın deprem bölgesinde yaptıracağı okullar için harcanacak. Maçı tribünden yaklaşık 25 bin taraftar takip etti.

Volkan Demirel’den teşekkür

Günlerce deprem bölgesinde kalıp halka yardımcı olan eski futbolcu ve Hatayspor teknik direktörü Volkan Demirel maç sonunda açıklamalarda bulundu. Volkan her iki takıma da teşekkür ederek, “Atletico ve Beşiktaş’a kendi adıma teşekkür etmek istiyorum. Çok zor bir zaman geçirdik, hala geçirmeye devam ediyoruz. Yaşadıklarımı dün gibi hatırlıyorum. Tekrarlanmamasını diliyorum. Deprem bölgesi için yapılması gereken o kadar çok şey var ki… Televizyondan bakınca olay daha farklı boyutta. İnsanların neye ihtiyacı olduğunu öğrenmek için, orada zaman geçirip yaşamak gerekiyor” dedi.

Jorge Jesus’a dair birkaç kelâm… Bu topraklar ‘yabancı’ sevmezJorge Jesus’a dair birkaç kelâm… Bu topraklar ‘yabancı’ sevmez

Tanıdığı insanların yarısını kaybettiğini dile getiren Demirel sözlerini şöyle noktaladı: “Şu an yapılacak en güzel şey, yan yana durup Hatay’daki insanlara değerli hissettirmek. Ben oraya her gittiğimde insanlar umutlanıyor. Hatay’a gittiğimde tanıdığım 100 insan varsa 50’sini kaybettim. Benim görevim futbol. Futbolla oradaki insanların yanında olmaya çalışacağım. Ben ekrana çıkıp insanların acılarını hatırlamasını istemiyorum. Bugün de burada bir futbol organizasyonu olduğu için konuşuyorum.”

Fede Valverde'nin saldırısının altında zor geçen hamilelik varmış!Fede Valverde’nin saldırısının altında zor geçen hamilelik varmış!

Takımını öne geçiren golü kaydeden Gedson Fernandes ise, skorun önemli olmadığını vurgulayarak “Önemli olan birliktelik göstermekti. Ne kadar yardım edersek edelim yeterli olmayacak ama umarım bugün toplanan yardımlar oradaki insanların işine yarayacak şekilde kullanılır” dedi.

Şenol Güneş ise gelen taraftarlara teşekkür ederek şöyle konuştu: “Futbol adına tartışmaya girmeyi doğru bulmuyorum. Rakibin oyuncularını yormadan oynaması, bizim de aynı şekilde… Hissettirmek çok önemliydi. Buraya gelen tüm taraftarlara teşekkür ediyorum. Böyle bir güzel gecenin devamının gelmesini istiyorum. Boş haftalarda yine böyle müsabakalar yapılabilir. Atletico Madrid’in iyi oyuncuları var, kaliteli bir takım. Köklü bir takım, Beşiktaş gibi 1903 yılında kuruldu. İki camiaya yakışır şekilde birliktelik oldu. Duyguları hissettirmek çok önemli. Sadece maddi destek vermenin yanında, manevi olarak onların yanında olduğumuzu söyledik. Başkanımız, yönetim kurulumuz, oyuncularımız her türlü desteği yapmaya çalıştı. Sürdürülebilir olay olması gerekiyor. Güzel bir gece oldu.”

Şenol Güneş, Atletico Madrid’e teşekkür etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.