Beşiktaş Konferans’tan erken ayrıldı

Konferans Ligi'nde Beşiktaş, Bodo/Glimt'e kendi sahasında 2-1 yenilerek Avrupa defterini kapattı. Taraftarlar Burak Yılmaz ve futbolculara büyük tepki gösterdi.

Spor 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Bodo/Glimt'e 2-1 mağlup oldu.

Geçtiğimiz hafta sonu Antalyaspor’a kaybeden, Başkan Ahmet Nur Çebi’nin seçimde aday olmayacağını açıkladığı Beşiktaş, sahada iyi sonuç elde edip nefes almak adına Bodo/Glimt karşısına çıktı. Kara Kartal, iki hafta önce deplasmanda kalesinde 3 gol görerek kaybettiği rakibinden rövanş almak için de yeşil sahaya çıktı. Ancak Beşiktaş adına şanssızlıklar maç başlamadan başladı. Hastalıktan kurtulan Vincent Aboubakar normalde ilk 11’deydi. Ancak maç öncesi ısınmada sakatlanan oyuncu sahaya çıkamadı ve yerine Cenk Tosun 11’e alındı.

Karşılaşma karşılıklı ataklarla başladı. İki ekip de tempolu oynuyordu. Beşiktaş için şanssızlık sürdü. 24. dakikada top Eric Bailly’nin suratına yakın mesafeden çarptı. Başında dönme olan Bailly maça devam edemedi. Yerini Daniel Amartey’e bıraktı. 38. dakikada Beşiktaş ceza alanına yapılan ortayı Moumbagna vurdu, gol oldu. Gol öncesi Amartey’in ofsayt bekleyip topa hamle yapmaması dikkat çekti. Gol sonrası Beşiktaş tribünleri takıma ve Burak Yılmaz’a tepki gösterdi. “Burası Beşiktaş, herkes kendine gelsin” tezahüratları yapıldı. Bu tezahüratları yanı sıra eski teknik direktör Sergen Yalçın lehine sloganlar da atıldı. İlk yarı 1-0 bitti.

Ahmet Nur Çebi yarışta yokAhmet Nur Çebi yarışta yok

Beşiktaş ikinci yarıya da iyi başlayamadı. 49. dakikada Moumbagna kendinin ve takımının 2. golünü kaydetti, fark 2 oldu. 56. dakikada Jackson Muleka direğe takıldı. 64’te Tayfur Bingöl son derece şık bir gole imza attı ve farkı 1’e indirdi.

73. dakikada Gedson Fernandes sakatlanarak kenara geldi ve yerine Salih Uçan oyuna girdi. Beşiktaş’ın skoru dengeleme çabaları yetersiz kaldı. 90+3. dakikada Necip Uysal ikinci sarıdan kırmızı kart görürken teknik direktör Burak Yılmaz kenardaki itirazları nedeniyle sarı kart gördü. Beşiktaş sahadan 2-1 mağlup ayrıldı ve 1 puanda kaldı. Bodo puanını 7’ye yükseltti. Öte yandan Beşiktaş, Avrupa kupaları grup aşamalarında iç sahada oynadığı son 10 maçın 9’unda mağlup oldu.

Brugge kazandı, bileti aldı

Grubun diğer maçında Club Brugge Lugano’yu ağırladı. Geçtiğimiz maç haftasında 3-1 yendiği rakibine karşı Igor Thiago’nun 62. dakikadaki penaltısı ve 90+6’da Hans Vanaken’in golleriyle kazanan Brugge, 10 puana yükselerek üst tur biletini cebine koydu. Bu sonuçla beraber Beşiktaş’ın gruptan çıkma şansı kalmadı.

“Bailly hastanede”

Maçın ardından konuşan Hari Vukas “Hayal kırıklığına uğradık. Kazansaydık, yolumuza devam edecektik ama üzgünüz. İyi bir durumda değiliz. İdmanda yeterince çalışıyoruz ama maçlara yansımıyor. Oyuncuların hazır olduğunu düşünüp görüyoruz ama maçta hep bir şey eksik oluyor. Eksik ne? Bazen şut, bazen birebirler… Evet, iyi değiliz.” dedi. Vukas, maçı yarıda bırakan savunmacı Bailly ile alakalı “Eric Bailly baş travması yaşadı. Şu anda hastanede ve kontrol altında. Çok ciddi gözükmüyor durumu ama sağlık ekibi bilgi verecek.” dedi. Vukas ayrıca “Bu kötü gidişatta herkes sorumlu. İyi durumda değiliz ama hepimiz profesyonel olmak zorundayız. Bunun için herkes çaba göstermeli. Beşiktaş büyük bir aile, bu sonuçlar yakışmıyor. Kötü oynuyoruz ve bu seviye asla Beşiktaş seviyesi değil.” sözlerini söyledi.

Kafasına top gelen Bailly ilk yarıda kenara geldi.

Daha sonra Beşiktaş cephesinden oyuncuyla alakalı rahatlatan açıklama geldi. Açıklamada “Bilinç kaybı ve baş dönmesi nedenleriyle oyuna devam edemeyen futbolcumuz Eric Bailly’nin beyin tomografisinde hiçbir pozitif bulguya rastlanmamıştır.” denildi.

Bodo böyle kutladı

Bodo/Glimt teknik direktörü Kjetil Knutsen maç değerlendirmesinde “Beşiktaşlı taraftarların sesini pek hissetmedik. Yaklaşık 300 kişilik taraftarımızın yeterince sesleri çıktı” yorumunu yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.