Beşiktaş Norveç’te dondu, kaldı

Kartal, Konferans Ligi'nde 0 derecede oynanan maçta Bodo/Glimt'e 3-1 yenilerek grupta dibe indi.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Norveç'Ten istediğini alamadı.

Bir önceki Avrupa kupası maçı Beşiktaş için bir dönüm noktası oldu. Sahasında 2-0 önde olduğu karşılaşmayı Lugano’ya 3-2 kaybeden Kara Kartal Şenol Güneş’le yol ayrımına gitti, Burak Yılmaz takımın başında kaldı. Bu maçın diğer etkisi, 17 Aralık tarihinde yapılacak seçim kararının alınması oldu. Beşiktaş, dün akşam bu kez Burak Yılmaz yönetiminde Konferans Ligi maçında, Bodo Glimt karşısındaydı. Amaç Galatasaray derbisinin yaralarını sarmaktı.

Maç Beşiktaş adına o kadar da iyi başlamadı. Daha atak olan taraf ev sahibiydi. Beşiktaş Vincent Aboubakar’la rakip kaleyi yoklamakla beraber başarılı olamadı. Dakikalar 29’u gösterdiğinde Bodo, Gronbaek’in golüyle öne geçti. 36. dakikada yine Aboubakarın kafa vuruşuyla Bodo’yu yoklayan Kara Kartal golü bulamadı. Devre 1-0 bitti.

Beşiktaş aralıkta ‘seçim’ dediBeşiktaş aralıkta ‘seçim’ dedi

Beşiktaş 51. dakikada Rashica rakip kaleyi yokladı ancak top direkten dışarı gitti. Bodo, 58. dakikada Moubagna ile farkı 2’ye çıkardı. Bu golün hemen 4 dakika sonrasında Zugelj bu kez topu ağlara yolladı ancak VAR kontrolü sonrası fark 3’e çıkmadı. Kalan dakikalarda Aboubakar ve Rebic’le birer kez gole yaklaşan siyah-beyazlılar farkı azaltamadı. 87’de Saltnes, karambol sonrası önünde kalan topu boş ağlara yolladı durum 3-0 oldu. Beşiktaş’ın teselli golünü Bodo’lu Moe kendi ağlarına yolladı. Maç 3-1 sona erdi ve Beşiktaş grubunda 3 karşılaşma sonunda 1 puanda kaldı.

Maçın ardından konuşan antrenör Hari Vukas “Ne zemin ne iklim bu mağlubiyetin sebebi değil. Biz fırsatları değerlendiremedik, onlar değerlendirdi. Riskler aldık, olmadı. Maçı çeviremedik. Beşiktaş gibi bir takımın bahanesi, mazereti olamaz.” dedi.

Maçın ardından değerlendirmede bulunan Rachid Ghezzal “Bizim için zor bir gece oldu. Çok kötü oynadık. Fiziksel, taktiksel, mental anlamda daha iyi oyuncularız. Bir şeyler yapmamız gerekiyor. Sorumluluk almalıyız. Bu akşam yapamadıklarımızı, bir sonraki maçta yapmalıyız. Bu gruptan çıkmak istiyorsak kalan 3 maçı kazanmalıyız.” dedi. Ghezzal ayrıca “Maçtan hemen sonra bu durumun analizini yapmak zor. Ön alan baskısı yapmaya çalıştık, birçok şey denedik ama rakibimiz cevap vermedi. Baskıdan sonra topu kazanamazsanız işler kolay olmuyor. Gol yedikten sonra işler zorlaştı. Detaylar üzerinde analiz yapıp neleri yapamadıklarımızı anlamamız gerekiyor. Sonraki maç evimizde. Kalan 3 maçın 2’si evimizde, bu da önemli. İnşallah bu gruptan çıkacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Ghezzal’dan maç sonu değerlendirmesi.

Gedson Fernandes öz eleştiri yaptığı açıklamalarında “Ne yönetimin ne takımın ne teknik heyetin tek başına sorumluluğu değil. Hep birlikte yapamıyoruz. Bazen çok iyi oynar 1-0 kaybeder, eleştirilirsiniz. Çok kötü oynar, şans eseri galip gelirsiniz. Futbol sonuç odaklı. Sonuçlar hep kötü gelince eleştiriliyorsunuz. Suçlu aramak yerine çözümü bulmalıyız. Beşiktaş çok büyük bir camia, biz buradan kalkmasını biliriz.” sözlerini söyledi.

Bruge zirveye

D Grubu’nun diğer maçında Club Brugge ve Lugano karşılaştı. Brugge deplasmanda 15. dakikada Eder Alvarez Balanta ile öne geçti. İlk yarı böyle bitti. İkinci yarıya Skov Olsen’in golüyle giren Belçika ekibi farkı 2’ye çıkardı. Shkelqim Vladi 74. dakikada farkı 1’e indirdi. Ancak Brugge 87. dakikada Hans Vanaken’le rahatladı. Belçika temsilcisi puanını 7’ye çıkardı ve grubun zirvesine yerleşti. İkinci sırada 4 puanlı takımlardan Bodo, üçüncü sırada Lugano var. Beşiktaş 1 puanla son sırada.

Zor da olsa 18... Fenerbahçe hız kesmediZor da olsa 18… Fenerbahçe hız kesmedi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.