Beşiktaş prestij, Aboubakar rekor peşinde

Konferans Ligi'nden çıkma umudunu kaybeden Beşiktaş, Club Brugge'ü konuk ediyor. Karşılaşma prestij ve Aboubakar açısından önem taşıyor.

Spor 30 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Aboubakar hakkındaki iddialara yanıt verdi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu beşinci maçında sahasında Belçika takımı Club Brugge ile karşılaşacak. Saat 20.45’te başlayacak karşılaşma Tüpraş Stadı’nda yapılacak. Beşiktaş ile Club Brugge mücadelesini Sloven hakem David Smajc yönetecek. Smajc’ın yardımcılıklarını David Gabrovec ve Tomaz Cerne yapacak. Sloven Dejan Balazic ise maçın dördüncü hakemi olarak sahada yer alacak. Müsabakanın Video Yardımcı Hakemi (VAR) Alen Borosak olacak. Borosak’a AVAR olarak Dragoslav Peric eşlik edecek. Karşılaşma Exxen platformundan verilecek.

Beşiktaş’ta eksik çok

Siyah-beyazlı ekipte Club Brugge karşılaşması öncesi sakat oyuncuların sayısının fazlalığı dikkati çekiyor. Bodo/Glimt ile yapılan son maçta kırmızı kart gören Necip Uysal, takımdaki yerini alamayacak. Daniel Amartey, Eric Bailly, Jean Onana, Salih Uçan, Milot Rashica, Rachid Ghezzal, Valentin Rosier ve Arthur Masuaku’nun ise sakatlıkları bulunuyor.

Beşiktaş'a bu kez beklerinden kötü haberBeşiktaş’a bu kez beklerinden kötü haber

Aboubakar rekor peşinde

Kartal, Konferans Ligi’nde oynadığı dört maçtan bir puan çıkarabildi ve turu geçme şansını kaybetti. Club Brugge ise 10 puanla grupta lider durumda. Siyah-beyazlılarda Vincent Aboubakar, Beşiktaş forması ile Avrupa kupalarında 13 gole sahip. Aboubakar, Brugge karşısında gol bulması halinde Kara Kartal’ın Avrupa’da en golcü oyuncusu olan Oktay Derelioğlu’nu yakalayacak.

Rıza Çalımbay, Beşiktaş’ın ülke puanı için mücadele edeceğini söyledi.

Rıza Çalımbay: 7-8 futbolcu aynı yerden sakatlanmış

Beşiktaş Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, “Brugges maçı olsun, bundan sonraki Lugano maçı olsun biz kazanmak için oynayacağız. Taraftar için, Beşiktaş için, ülke puanı için kazanmamız gerekiyor. Keşke elenmeseydik de iddiamız devam etseydi. Çok daha farklı şeyler olabilirdi. Bu maçlarla ilgili tek düşüncemiz kazanmak, başka bir şey düşünmüyoruz. İki tane lig maçımızı kazandık, onu da devam ettirmek istiyoruz. Club Brugge, grubun en iyi takımı. Çok zor olacak” dedi.

Yaşanan sakatlıklardan dolayı çok farklı bir kadroyla sahaya çıkacaklarını belirten Çalımbay şunları söyledi: “Yaklaşık 9-10 tane sakat oyuncumuz var. Bu maçın ardından Ankaragücü ve Fenerbahçe maçlarımız var. Bu kadar sakatlığın içinde bazı oyuncularımızı oynatamayacağız. İyi bir kadromuz var. Bizi mahveden sakatlıklar. Stoper ve sol bek yok. Değişik bir takımla çıkmak zorundayız. Ne olursa olsun iç sahada bu maçı en iyi şekilde bitirmemiz gerekiyor. Belli arkadaşlarımızı oynatmak istemiyoruz. O açıdan korkuyorum, başka sakatlıklar olmasın diye. Onun dışında sıkıntı yok. Takımın havası çok iyi. Herkesle bireysel olarak görüşüyorum. 7-8 kişinin sakatlığı aynı yerden. Bu bizden önce olan sakatlıklar. Cenk de söyledi. Haftada 3 maç oynayınca sakatlıklar geliyor. Ben bu kadarını görmedim. Kimseyi suçlayacak değilim ama olmuş. Aşırı yüklenmeden dolayı olmuş olabilir. Rachid, Başakşehir maçında 5 dakika sonra çıktı. Bunları da söylediğinde sakatlığı mazeret olarak görüyor şeklinde düşünülüyor. Altyapıdan da oyuncu aldık. İki tane sağlam stoper var. Necip ve Omar. Necip cezalı. Sol bek yok. Umut’u alacağız ama o da listede yok. Şu anda bazı bölgelerde oynatacak oyuncu bulamıyorum. Bakhtiyor oynarsa maskeyle oynayacak. Bizim bir seri yapmamız gerekiyor. Bizim için en önemli maçlardan bir tanesi Ankaragücü. Çok iyi bir şekilde o maçı bitirmemiz gerekiyor. Ondan sonra taraftarımızın desteğiyle derbi maçını kazanıp iyi bir yere gelmeye çalışacağız.”

Ankaragücü'nden 30 yıl sonra Beşiktaş'a barış çubuğuAnkaragücü’nden 30 yıl sonra Beşiktaş’a barış çubuğu

Beşiktaş’ın kaptanı Cenk Tosun ise “İlk maçta bayağı zorlanmıştık. İddiamızı devam ettirmek isterdik ama elendik. Yarın taraftarımızın önünde galip gelmek istiyoruz. İki maçtır kazanıyoruz. Seri yakalamak istiyoruz. Konsantrasyonumuz gayet iyi. Rıza Çalımbay, Beşiktaş efsanesi. Herkesin ona saygısı sonsuz. Buna göre çabalıyoruz. Son iki maçta biraz da olsa takımda kıpırdanma var. Daha iyi olacağımızı düşünüyorum” dedi.

Ronny Deila: Gruptan birinci çıkmak istiyoruz

Club Brugge Teknik Direktörü Ronny Deila gruptan birinci çıkmak istediklerini söyledi. Kadrodaki bazı sakatlıkların ve cezaların bittiğinden bahseden Deila, “Oynayacak farklı oyuncular var. Bazıları daha idmana çıkamadı ama yine de oynayabilirler. Takım olarak yeni gelecek oyuncularla iyi bir performans göstermek istiyoruz” dedi. Brugge hocası şöyle konuştu: “Beşiktaş’ı yenersek birinci olacağız. Kendilerinin yeni bir teknik direktörü var ve daha kaybetmediler. Bu sezon ligde ve Avrupa’da aynı anda ilerlemek istiyoruz. Oyuncu seçimlerinde bu yüzden dengeli olacağız. Maçta kaptan Hans Vanaken oynamayacak. Kaptanımız olmadan da başarılı olabiliriz. Hans, kaliteli bir oyuncu ama kadromuzda başka oyuncular da var. Hans’ın pozisyonuna yeni bir oyuncu koyabiliriz veya formasyonu değiştirebiliriz.”

Fenerbahçe'ye Fransız, Beşiktaş'a Sloven hakemFenerbahçe’ye Fransız, Beşiktaş’a Sloven hakem

Club Brugge oyuncusu Maxim De Cuyper, gruptaki birincilik yarışında Bodo/Glimt’ten daha avantajlı olduklarını söyledi. Bu sezon takımla 25. maçına çıkacak olan De Cuyper, “Anın tadını çıkarmak istiyorum. Oynayabildiğim kadar fazla oynamak istiyorum. Kaç maç oynadığım önemli değil. Sadece takım için oynayıp elimden geleni yapmak istiyorum” diye konuştu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.