Beşiktaş rekor üstüne rekor kırdı, Türkiye’de transfer böyle kapandı

Süper Lig'de transfer dönemi dün gece 00.00 itibariyle bitti. Son gün birçok transfere sahne olurken Beşiktaş El Musrati ve Ernest Muci gibi isimleri kadrosuna katarak ses getirdi.

Spor 10 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
El Musrati ve Muci transferleriyle son günün yıldızı Beşiktaş oldu.

Türkiye’de transfer döneminin son gününe siyah-beyaz damga vuruldu. Jonas Svensson transferi hariç sessiz kalan, taraftarının eleştirisine maruz kalan ve süreç içinde üç maçlık mağlubiyet serisine de yakalanan Beşiktaş adeta şov yaptı. Önce hücuma yönelik orta saha oyuncusu Arnavut  Ernest Muci ile anlaşan takım ardından geçen yaz adı Fenerbahçe’yle anılan Bragalı El Musrati’yi transfer etti.

Beşiktaş Muci için 10 milyon euro’yu Legia Varşova’ya ödemeyi kabul etti. Bu ücret Beşiktaş tarihinin en yüksek bedelli transferi anlamına geldi. Ancak bu rekorun kırılması uzun sürmedi. Beşiktaş birkaç saat sonra El Musrati transferini KAP’a bildirdi. 1 milyon euro kiralama bedeli üzerine 11 milyon euro bonservis ve 2.5 milyon euro bonuslar karşılığında Libyalı Beşiktaş’ın yolunu tutuyordu. Sports Digitale’in haberine göre Beşiktaş Başkanı Hasan Arat’ın yakın arkadaşı, PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi, hisse sahibi olduğu Braga kulübünün başkanı António Salvador’u arayıp transferin bitmesi için ikna etti. Böylelikle Başkan Hasan Arat’ın başkanlık yarışı sürecinde verdiği  bağlantı sözü de hatırlandı.

El Musrati ilk açıklamasında “Taraftarlarımızı bu sezon ve önümüzdeki sezon mutlu edebilmek için her şeyimi vereceğim” dedi. Beşiktaş ikinci başkanı Hüseyin Yücel ise “Bugün ikinci transferimizi indirdik. Hakikaten çok mutluyuz. Hayırlı uğurlu olsun. İnşallah güzel günler Beşiktaşlıları bekliyor. Bugüne kadar sabrettiler. Hakikaten onların hakkı ödenmez. İnşallah süper olur. İki taraf da bu transferi çok istedi. Özellikle oyuncu ve kulüp tarafı, hakkını yiyemem Kaan Ağabey sürecin bilfiil içindeydi, çok büyük emek sarf etti. Hayırlısı olsun inşallah” açıklamasını yaptı.

Serdar Dursun resmen Fenerbahçe’de

Fenerbahçe günün tek hamlesini üçüncü forvet takviyesiyle yaptı. Umut Nayir’in yerini doldurmak için harekete geçen sarı-lacivertliler eski oyuncusu Serdar Dursun’u renklerine bağladı. Serdar ilk açıklamasında “Hayal ettiğim yerde, hayallerimi gerçekleştirmek için yeniden evimdeyim. Şampiyonluk için geldim, yeni ‘Siuuuu’lara hazırım” dedi.

Demirspor’dan Atal sürprizi

Devre arası transfer döneminde takımı adeta baştan yaratan Adana Demirspor son dakikalarda sürpriz bir imza attı. Mavi Şimşekler, İsrail-Gazze savaşıyla alakalı yaptığı paylaşım sonrası Nice’le yolları ayrılan sağ bek Youcef Atal’ı kadrosuna kattı. Atal’ın ismi birçok Avrupa kulübüyle anılmıştı.

Günün ilgi çekici transfer haberlerinden biri de Hatay’dan geldi. Volkan Demirel yönetimindeki ekip Galatasaray’dan Halil Dervişoğlu’nu kiraladı. Hatayspor bu transfer haricinde NK Olimpija takımından Rui Pedro’yu 2.5 seneliğine transfer etti.

Ligde kümede kalma mücadelesi veren bir diğer ekip Gaziantep FK Jamiro Monteiro’yu transfer etti. Transfer tahtasını son gün açan Kayserispor da CSKA Sofya’dan Duckens Nazon ve Karagümrük’ten Otabek Shukurov’u kadrosuna kattı. Bir başka kümede kalma savaşı veren ekip Samsunspor, kaleci Muammer Yıldırım’ı transfer etti. Samsun ayrıca sağ kanat Arbnor Muja ile sözleşme imzaladı.

Hasan Arat net konuştu: 'Sosyal medyadan transfer devri bitti'Hasan Arat net konuştu: ‘Sosyal medyadan transfer devri bitti’

Adı önce Gaziantep FK ile anılan Christian Bassogog resmi olarak Ankaragücü’ne imza attı. Başkent ekibi sol bek takviyesi olarak Adana Demirspor’dan ayrılan Abdürrahim Dursun’la anlaştı. Sivasspor, Partizan’dan Queensy Menig’i 300 bin euro karşılığında kadrosuna kattı.

Kasımpaşa ise Sporting Lizbon’dan kanat Rochinha’yı kadrosuna ekledi. Konyaspor, MLS’te Houston forması giyen stoper Teenage Hadebe’yi kiraladı. Muammer Yıldırım’ı Samsunspor’a yollayan Sivasspor, Karacabey’den Hüseyin Arslan ile kaleyi yedekledi.

Alanyaspor eski golcüsü Ahmed Hassan ile tekrar anlaştı. Gecenin son imzalarından birini Başakşehir, Boşnak orta saha Hamza Ljukovac’a attırdı. Fatih Karagümrük, Suudi Arabistan Ligi takımlarından Al-Ahli forması giyen forvet oyuncusu Marcos Vinicius Amaral Alves’in sezon sonuna kadar kiralandığını açıkladı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.