Beşiktaş sekiz eksikle Burak Yılmaz’a karşı

Beşiktaş Süper Lig'in 25. haftasında Burak Yılmaz'ın yönettiği Kayserispor'a konuk edecek. Siyah-beyazlılar zorlu deplasmana yedi futbolcusundan yoksun çıkacak.

Spor 12 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Beşiktaş ve Kayserispor Kayseri'de karşı karşıya geliyorlar.

RHG Enertürk Enerji Stadı 25. haftanın kapanışında Kayserispor-Beşiktaş maçına ev sahipliği yapacak. Mücadele 20.00’de başlayacak. Kara Kartal geçen hafta ligde Trabzonspor’u 2-0 yendi, ardından Türkiye Kupası’nda Antalyaspor’u 2-1’le geçip son sekiz takım arasına kaldı. Kara Kartal bu sezon 12 galibiyet, üç beraberlik ve dokuz yenilgiyle ligde 39 puanla üçüncü sırada yer alırken Kayserispor 28 puanla 13. basamakta.

Beşiktaş transfer döneminin son gününe damgasını vurdu. Arnavut Ernest Muci ve Libyalı El Musrati eklemeleri yapıldı. Bu iki oyuncu için 22 milyon euro kaynak harcandı. Transfer döneminde stopere Joe Worall hamlesi yapan Kartal daha önce de sağ beke Jonas Svensson eklemesi yapmıştı. İşte bu yeni transferlerin Kayseri’de yapacakları merak konusu.

Tayfur Bingöl sakatlandı: 2 ay yokTayfur Bingöl sakatlandı: 2 ay yok

Öte yandan Beşiktaş birçok sakatlıkla da Kayseri yoluna çıktı. Tedavileri devam eden Rachid Ghezzal, Vincent Aboubakar, Salih Uçan’ın yanı sıra Alex-Oxlade Chamberlain ve Amir Hadziahmetovic kadroda yok. Ayrıca Afrika Uluslar Kupası için milli takım kampına giden Demokratik Kongolu futbolcu Arthur Masuaku Kayseri’de görev yapmayacak. Son olarak Tayfur Bingöl de Beşiktaş’ın zorlu sınavında takımını yalnız bırakacak. Beşiktaş’ın kadrosunu açıklamasıyla beraber Milot Rashica’nın da tedbir amaçlı Kayseri karşısında forma giymeyeceği açıklandı.

Kayserispor cephesinde Recep Uçar’ın ayrılığı sonrası Burak Yılmaz başa geldi. Yılmaz bu sezona Beşiktaş’ta Şenol Güneş’in yardımcısı olarak başlamıştı. Yılmaz, Güneş’in ayrılığı sonrası ilk teknik direktörlük deneyimini siyah-beyazlı kulübün çatısı altında yaşadı. Altı maça çıkan Yılmaz takımıyla iki galibiyet ve dört yenilgi yaşadıktan sonra görevinden ayrıldı. İşte o Yılmaz bu akşam Kayserispor’un başında eski kulübüne rakip olacak.

Transfermarkt verilerine göre iki ekip daha önce 43 maçta karşı karşıya geldi. 12 maçta Kayserispor kazanırken altı maç berabere bitti, Beşiktaş 25 maçta güldü. Bu maçlarda Beşiktaş 67 gol atarken Kayserispor 44 gol attı.

İmza şovunda ilginç sözler: Beşiktaş kaderi onun kaderiİmza şovunda ilginç sözler: Beşiktaş kaderi onun kaderi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.