Beşiktaş’a bir kötü haber de CAS’tan: Ruiz’e tazminat ödenecek

Beşiktaş, CAS'ın kararına göre kontratı 2020'de feshedilen Victor Ruiz'e fesih tazminatı olarak 2 milyon euro ve pandemi dönemi yapılan 270 bin euro kesintinin yıllık %5 faizli bir şekilde ödenmesine hükmedildiğini açıkladı.

Spor 22 Aralık 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Ruiz'e tazminat ödeyecek.

Alanyaspor’a 3-1 kaybedilen maçın ardından Rıza Çalımbay’la yollarını ayıran, söz konusu maçta sakatlanan Alex Oxlade Chamberlain’den kötü haber alan Beşiktaş’a CAS’tan da kötü haber geldi.

Siyah-beyazlı kulüp yaptığı KAP açıklamasında, CAS’ın kararına göre kontratı 2020’de feshedilen Victor Ruiz’e fesih tazminatı olarak 2 milyon euro ve pandemi dönemi yapılan 270 bin euro kesintinin yıllık %5 faizli bir şekilde ödenmesine hükmedildiğini açıkladı.

Kara Kartal’ın resmi hesabından yapılan açıklamadaysa oyuncuya zamanında ödenmeyen 489 bin euro’nun bugün bu denli yüklü bir tazminata dönüştüğü vurgulandı. Gönderide “Kulübümüz ile profesyonel futbolcu Victor Ruiz Torre arasında 7 Ağustos 2019 tarihinde imzalanan, 31 Mayıs 2022 bitiş tarihli sözleşme çerçevesinde, oyuncu Victor Ruiz Torre 2020 Mart, Nisan ve Mayıs aylarına ilişkin toplam 489 bin Euro tutarındaki ücretinin süresinde ödenmemesi nedeniyle sözleşmesini 15 Temmuz 2020 tarihinde tek taraflı olarak feshetmiştir. Taraflar arasındaki uyuşmazlığa ilişkin olarak Spor Tahkim Mahkemesi (Court of Arbitration for Sport “CAS”) tarafından 20 Aralık 2023 tarihinde verilen karara göre, şirketimizin Victor Ruiz Torre’ye bakiye ücret ve fesih tazminatı olmak üzere toplamda 2 milyon 328 bin 538 Euro ödemesine karar verilmiştir” dendi.

Ruiz Ağustos 2019’da siyah-beyazlılara 2.5 milyon euro karşılığında Villarreal’den transfer olmuştu. İspanyol savunmacı Kara Kartal’a 26 maçta forma giymiş ve 1 asist yapmıştı. Beşiktaş’tan ayrıldıktan sonra Real Betis’e giden oyuncu an itibarıyla kariyerine Espanyol kulübünde devam ediyor.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.