Beşiktaş’a şok! Pendikspor dört golle apolet söktü

Portekizli teknik direktör Fernando Santos yönetiminde ilk kez bir deplasman maçına çıkan Beşiktaş, küme düşmeme savaşı veren Pendikspor karşısında dağıldı. Ev sahibinin yeni transferleri Umut Nayir ve Mama Thiam ağları sarsarken maç 4-0 bitti.

Spor 20 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Kayserispor'dan Pendikspor'a gelen Mame Thiam ilk maçında ağları havalandırdı.

Küme düşme bölgesinde bulunan Pendikspor, Kayserispor’dan gol krallığında iddialı olan Mame Thiam ve Fenerbahçe’de umduğunu bulamayan Umut Nayir’i transfer ederek Süper Lig’e tutunmak istediğini belli etmişti. Umut Nayir aynı zamanda eski takımı Beşiktaş’a karşı forma giyiyordu.

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos ise takımının başında ilk kez bir deplasman maçına çıkıyordu. Portekizli teknik direktör, Türkiye Kupası’nda 4-0 kazanılan Eyüpspor maçının 11’inde biri zorunlu dört değişikliğe gitmişti. Necip Uysal, Rachid Ghezzal, Ante Rebic ve sakatlığı nedeniyle maç kadrosunda olmayan Salih Uçan’ın yerine Tayyip Talha Sanuç, Tayfur Bingöl, Rashica ve Semih Kılıçsoy ilk 11’deydi. Son olarak UEFA Avrupa Konferans Ligi grup aşamasındaki son maçta görev alan Tayfur Bingöl, 37 gün sonra bir karşılaşmaya ilk 11’de başladı.

Umut Nayir eski takımının filelerini sarstı

Maç hızlı başladı. 2’de gelişen Beşiktaş atağında Rashica’nın pasında savunmadan sekip yükseklik kazanan topa ceza sahası içindeki Tayfur kafayı vurdu, kaleci Erdem’in üzerinden geçip kaleye giden topu Pendiksporlu Rassoul çizgiden uzaklaştırdı. 4’te ev sahibi öne geçti. Thiam’dan aldığı pasla Beşiktaş ceza sahası önünde topla buluşan Umut Nayir, Tayfur’dan kurtulup sol çaprazdan çok sert vurdu. Eski takımı Beşiktaş filelerini havalandıran Umut Nayir Pendikspor’u 1-0 öne geçirdi. Forvet oyuncusu böyle Fenerbahçe’den ayrıldıktan sonra Türkiye Kupası ve Süper Lig’de ardı ardına iki gol atmayı başardı.

Hatayspor'da serbest düşüş sürüyor... Kasımpaşa mutluHatayspor’da serbest düşüş sürüyor… Kasımpaşa mutlu

Golden sonra karşılıklı ataklar vardı. 29’da sağ kanattan gelişen Beşiktaş atağında Rashica, ceza sahasına girdi, altı pas içine çevirdiği topa Cenk Tosun ayak koydu, son anda kayarak araya giren Alpaslan meşin yuvarlağı kornere gönderdi. 45’te bu kez gole yaklaşan Pendikspor’du. Sağ kanattan son çizgiye inen Halil’in ön direğe gönderdiği topa Erencan gelişine vurdu, meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı. Mücadelenin ilk yarısını ev sahibi ekip 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda peşpeşe goller

İkinci yarıya istekli başlayan Beşiktaş oldu. 47’de Ghezzal’ın kullandığı frikikte arka direkte Zaynutdinov kafayı vurdu top yandan auta çıktı. 52’de Tayfur Bingöl, Pendikspor ceza sahası dışında topu önünde buldu. Tayfur’un sert şutunda meşin yuvarlak yandan dışarıya gitti.

10 kişilik Karagümrük, Başakşehir'e vize vermedi10 kişilik Karagümrük, Başakşehir’e vize vermedi

Beşiktaş’ın baskısını atlatan Pendikspor hızlı ataklarla farkı arttırmak istedi ve bunda başarıya ulaştı. 70’de Erencan Yardımcı’nın indirdiği topla Beşiktaş savunmasının arkasına sarkan Halil Akbunar düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkardı. Beşiktaş, golün şokunu atlatamadan bir kez daha topu filelerinden çıkardı. 74’te Halil Akbunar’ın ısrarlı takibi sonuç verdi. Ortaya çıkardığı topta Kayserispor’dan transfer edilen Mame Thiam topu boş filelere bıraktı. Böylece Senegalli futbolcu Pendikspor formasıyla çıktığı ilk maçta golle buluştu.

Beşiktaş oyundan iyice düşerken 82’de Sequeira’nın sol kanattan kaleye doğru yaptığı ortada yerden de seken topa kimse dokunamadı, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti. Maç 4-0 sona ererken Beşiktaş’ta büyük üzüntü vardı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Santos, çıktığı ilk deplasman maçından boynu bükük ayrıldı.

Santos’un apoleti söküldü

Beşiktaş’ın başında ligde Karagümrük, Türkiye Kupası’nda ise Eyüpspor maçlarında galibiyet sevinci yaşayan Fernando Santos, ilk deplasman maçında büyük düş kırıklığı yaşadı. Portekizli teknik direktör 4-0’lık sonuçla Türkiye kariyerindeki ilk yenilgisini ve ilk gol yeme üzüntüsünü yaşadı. Bu sonuçla ligde sekizinci mağlubiyetini yaşayan Beşiktaş, 35 puanda kaldı. Kartal, bu sezon ligde ilk kez dört farklı skorla mağlup oldu. Siyah-beyazlılar, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Belçika temsilcisi Club Brugge’ye 5-0 yenilmişti. Beşiktaş, Süper Lig’de 784 gün sonra 4-0’lık mağlubiyet yaşadı. Beşiktaş, 2021-2022 sezonunda 27 Kasım 2021’de sahasında Giresunspor’a 4-0 yenilmişti. Süper Lig’de sekiz maçlık galibiyet hasretine son veren Pendikspor ise puanını 19 yaptı.

Santos: Sorumluluk benim

Maç sonrası açıklama yapan Santos, Pendikspor’u tebrik ederek sözlerine başladı. Portekizli teknik direktör, “Bizim eksiklerimizi iyi değerlendirdiler. Sorumluluk benim. Bu maça iyi bir şekilde giderken başladık. Başımızı dik tutmalıyız. Bu mağlubiyet yüzünden başımız eğmemeliyiz. Salı günü önemli bir maçımız var” dedi.

Alanyaspor son nefeste keyif çayı içti... 10 dakikalık VAR incelemesiAlanyaspor son nefeste keyif çayı içti… 10 dakikalık VAR incelemesi

‘Demir Ege’yi sarı kartı olduğu için oyundan aldım’

Portekizli teknik direktör sözlerine şöyle devam etti: “İlk yarı iyiydik. Maça kötü başladık, erken gol yedik. Golden sonra tepkimiz iyi oldu ama topu kaleye sokamadık. Demir Ege’yi oyundan çıkardım çünkü sarı kartı vardı. İkinci yarıda ofansif ve defansif olarak iyi mücadele etmeliydik ama bunu yapamadık. Sonuç ortada. Oyuncularımla konuşacağım. Kötü yaptığımız çok şey vardı. Sahada neleri eksik yaptık bunlara bakmalıyız. Bugün ekip olarak kaybettik. biz bugün takım olarak iyi değildik. Beşiktaş oyunu domine etmek zorunda. Oyunu yöneten bir takım olmalıyız. Önemli olan buradaki oyuncuları salı gününe daha iyi nasıl hazırlayabiliriz onlara yoğunlaşmalıyız. Her şeyi beraber yapmalıyız. bunu düzeltebileceğimize inanıyorum. Oyuncularıma güveniyorum.”

Hikmet Karaman'ın Adana Demirspor macerası beraberlikle başladıHikmet Karaman’ın Adana Demirspor macerası beraberlikle başladı

Cenk Tosun: Kabul edilmeyecek bir sonuç

Taraftarlardan özür dileyen Beşiktaş kaptanı Cenk Tosun, “İyi bir çıkış yakalamıştık. Bugün kesinlikle bize yakışmayan bir oyun ve kabul edilmeyecek bir sonuç. Biz de bunun bize yakışmadığını biliyoruz. Bu maçı en kısa sürede unutup Adana Demirspor maçına odaklanacağız. Taraftarlarımızdan özür diliyoruz” diye konuştu. Kaleci Mert Günok da şunları söyledi: “Bize yakışmadı. Çok söyleyecek bir şey yok. Buraya gelen taraftarlarımızdan özür diliyoruz. Taraftarlarımızı bu sene çok üzdük. Bunun bir kez daha tekrarlanmaması için elimizden geleni yapacağız.”

Pendikspor’un hocası sonucun yanıltıcı olduğunu, maçın zorlu geçtiğini söyledi.

Ivo Vieira: Bu sonucu beklemiyorduk

Pendikspor’un Portekizli teknik direktörü Ivo Vieira, “Kolay bir maç olmadı. İyi bir takıma karşı, iyi bir galibiyet aldık. Oyuncularım daha önceki maçlarda da çalışıyorlardı ama bunu skora yansıtamıyorlardı. Bugünkü sonuçtan ötürü çok mutluyum” dedi. 4-0 gibi farklı bir skoru bekleyip beklemediği hakkındaki soruyu yanıtlayan Vieira şnları söyledi: “Böyle büyük bir takıma karşı bu kadarını beklemiyorduk. İyi ve şampiyon bir hocaları var. Biz 1-0, 2-1 gibi bir skor bekliyorduk.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.