Beşiktaş’ın Akatlar büyüsünü Londra aslanları bozdu

BKT EuroCup't Beşiktaş, Akatlar'da London Lions'a 83-80 kaybederek kendi sahasında ilk yenilgisini aldı. İşte Avrupa'daki Türk takımları ve EuroLeague'de alınan sonuçlar...

Spor 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, maçın ilk 10 dakikasında yediği farkı bir türlü kapatamadı.

Beşiktaş Basketbol BKT EuroCup A Grubu’nun 7. haftasında İngiltere’nin London Lions takımını konuk etti. Akatlar’da yapılan maça iyi başlayamayan siyah-beyazlı ekip, ilk çeyreği 29-15 geride kapattı. İkinci periyotta biraz toparlanan Beşiktaş, birkaç kez beraberliği yakalasa da öne geçmedi ve devre arasına 46-42 geride girdi.

Mücadelenin ikinci yarısı dengeli başlarken, çeyreğin ikinci yarısını konuk takım daha iyi geçirdi. Zaman zaman farkı çift hanelere çıkaran London Lions, üçüncü çeyreği 68-59 önde bitirdi. Son çeyrekte İngiliz ekibi farkı çift hanelere çıkarsa da dönüş çabası veren siyah-beyazlılar, bitime 7,5 saniye kala farkı 2 sayıya (80-82) indirdi. Kalan kısa sürede öne geçemeyen Beşiktaş, sahadan 83-80 mağlup ayrıldı.

Aboubakar iddiaları bitmiyor: Avans nereye gitti? Transfer mi oluyor?Aboubakar iddiaları bitmiyor: Avans nereye gitti? Transfer mi oluyor?

Beşiktaş’ta Jonah Mathews ile Matthew Mitchell’in 19’ar sayısı mağlubiyeti önlemeye yetmedi. Ev sahibi ekipte Angel Delgado 18 sayı, 14 ribaunt, Leyton Hammonds ile Derek Needham sekizer, Yiğit Arslan ile Egehan Arna üçer, Kerem Konan ise 2 sayı üretti.

London Lions’ta ise daha önce yolu Türkiye’den geçen oyunculardan Gabriel Olaseni 24 sayı, Matthew Morgan ise 17 sayı, 8 ribauntla takımlarına galibiyeti getirdi. Bu sonuçla sahasında ilk kez yenilen Beşiktaş toplamda 2. mağlubiyetini yaşadı. Deplasmanda henüz yenilmeyen London Lions ise 5. galibiyetini elde etti.

Murat Ülker, Acun Ilıcalı'ya sponsor olduMurat Ülker, Acun Ilıcalı’ya sponsor oldu

Basketbolda diğer sonuçlar şöyle…

Erkekler Avrupa Kupası: Bahçeşehir Koleji – Sabah 99 – 80

Norrköping – Manisa Bş.Bld 77-90

FIBA Şampiyonlar Ligi: Strasbourg – Karşıyaka 80-65

EuroLeague: ALBA Berlin – Asvel 68-73

Panathinaikos – Zalgiris 74-71

Baskonia – Barcelona 94-71

Bayern Münih – Partizan  94-85

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.