Aboubakar iddiaları bitmiyor: Avans nereye gitti? Transfer mi oluyor?

Beşiktaş'ın avans verdiğini duyurduğu Vincent Aboubakar'ın parayı eşine ve oteline gönderdiği ortaya çıktı. Kamerunlu futbolcu hakkında ara transfer döneminde ayrılacağı iddiası ortaya atıldı.

Spor 15 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Aboubakar iddialara cevabı Samsun maçıyla verecek.

Geçen sezonun devre arasında Wout Weghorst’un Manchester United’a transferi sonrası El Nassr’dan transfer edilen Vincent Aboubakar, kısa sürede takıma önemli katkı sağladı. Futbolcu, yeni sezona da fırtına gibi girip 18 maçta 11 gol atarken 3 asistle yaptı. Ancak son karşılaşmalarda yaşadığı sakatlıklardan dolayı takımını yalnız bırakan Kamerunlu futbolcu, son olarak UEFA Konferans Ligi’nde Bodo’yla oynanan maç öncesi ısınmaya çıktığı sırada problem yaşadı ve kadrodan çıkarılmıştı. Aboubakar, Başakşehir maçında da sahaya çıkmadı.

Beşiktaş’ın eski teknik sorumlusu Burak Yılmaz, Milliyet’ten Attila Gökçe’ye verdiği röportajda Vincent Aboubakar’la ilgili olarak, “Futbolcularda inanılmaz bir vurdumduymazlık dikkati çekiyordu. Araştırınca öğrendim ki bizim Kamerunlu golcümüz, 4 ay sonraki alacağının ödenmesi için ısrar ediyormuş. Ödeme yapılmayınca ağrılarının da devam ettiğini söylediler. Ama hayır, bilimi araya koyarak dedikodu yapmak istemiyorum. Takdirini Beşiktaşlı yöneticilere bırakıyorum” dedi.

Beşiktaş ve Sakaryaspor Seba anısına sahadaBeşiktaş ve Sakaryaspor Seba anısına sahada

Beşiktaş’tan yanıt: Avans verildi ama…

Beşiktaş, Burak Yılmaz’ın iddialarıyla ilgili resmi siteden şu açıklama yaptı: Bu iddialar gerçekleri yansıtmamaktadır. Aboubakar´ın Futbol A Takımımızın oynadığı son 4 karşılaşmada forma giyememesinin tek nedeni sakatlığıdır. Aboubakar’ın avans talebi üzerine yakın tarihteki oluşacak hak edişlerine mahsuben bir kereye mahsus olmak üzere aylar öncesinden kendisine ödeme yapılmıştır. Futbol A Takımımızın, Bodo/Glimt ile oynadığı müsabaka öncesinde ısınma esnasında sağ uyluk arkasında ağrı hisseden oyuncumuz Vincent Aboubakar´ın Altunizade Acıbadem Hastanesi’nde yapılan MR görüntülemesinde uyluk arka adalesinde (biseps femoris) gerilme ve kanama tespit edilmiştir. Oyuncumuzun bu yaralanma ile ilgili tedavisi sağlık ekibimizce sürdürülmektedir.”

Aboubakar, eşine para vermek için avans istemiş

Kamerunlu golcünün avans talebinin nedeni belli oldu. Sabah’ta yer alan habere göre Vincent Aboubakar, eşine ödeme yapmak için Beşiktaş’tan avans talebinde bulundu. Ayrıca Aboubakar paranın bir kısmıyla da ülkesinde inşa ettirdiği otelin giderini karşıladı.

Aboubakar Suudi Arabistan yolcusu mu?

Fanatik’in haberine göre Suudi Arabistan ekibi El-Ittihad, Aboubakar ile ilgileniyor. Geçen sezonu şampiyon kapayan Arap kulübünün, Fransız Karim Benzema’nın yanında Aboubakar’ı düşündüğü bildirildi.

Burak Yılmaz bir hışımla geldi geçti: Yönetimle Aboubakar polemiğiBurak Yılmaz bir hışımla geldi geçti: Yönetimle Aboubakar polemiği

Sergen Yalçın’dan Aboubakar için imalı sözler

Beşiktaş’ın Sergen Yalçın teknik direktörülğünde şampiyonluğa ulaştığı 2020-21 sezonunun son bölümünde de Aboubakar Sivasspor maçında sakatlığını bahane göstererek oyundan çıkmış ve sezon sonuna kadar oynamamıştı. Yaz transfer döneminde de bedelsiz olarak Suudi Arabistan’a gitmişti. Sergen Yalçın yaptığı açıklamada Kamerunlu futbolcunun sözleşmesinde bulunan opsiyonun devreye girmemesi için sakatlığını bahane ettiğini ima etmişti. Sergen Yalçın şunları söylemişti: Anlatmayacaktım ama anlatacağım… Sivas’a maça gittik. Aboubakar sakattı, buna baskı yaptılar oyna diye. Bu da ‘Tamam ben oynayacağım kendimi riske atacağım’ falan dedi. Maç başladı, zaten hiçbir şey yapmıyor. Depar bile atmıyor, koşmuyor. Çok rutin oynuyor. Dakika 44’e falan geldi, bir pozisyon oldu bu kendini yere attı ‘Aah!’ diye bağırmaya başladı. Dedim ‘Ne oldu ya, vuruldu mu bu?’ dedim. Benim maçta çapraz bağlarım falan koptu. Böyle bir acı hissetme modeli yok, olamaz yani. Sakatlandım dersin, devreye bir dakika var zaten. ‘Hocam beni değiştir’ dersin. Öyle hareketler yaptı ki sahada, ben güleceğim ama kendimi zor tutuyorum. Kamera çekiyor rezil olacağız. Dedim herhalde vuruldu bu, tribünden falan ateş ettiler bir bakın buna… O kadar abartmaya da gerek yok.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.