Arthur Masuaku bonservisiyle Beşiktaş’ta
Beşiktaş Divan Kurulu'nda Başkan Ahmet Nur Çebi'nin gündemi TFF hakemler, Fenerbahçe ile Galatasaray, Beykoz'daki futbol köyü; Divan Başkanı Tevfik Yamantürk üyeler Hasan Arat, Ali Rıza Dindar'ın gündemi siyaset ve hukuktu.
Beşiktaş Divan Kurulu çok renkli geçti. Kulübün ekonomisinin yanı sıra depremden, tüzüğe, açılan davalardan futboldaki rekabete kadar birçok konu tartışıldı, zaman zaman gergin anlar yaşandı.
Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, ilk sözü alarak Kahramanmaraş merkezli depremlerde hasarın inanılmaz bir boyutta olduğunu söyledi. 1999 Marmara depremindeki söylemleri hatırlatan Yamantürk, “1999 depreminde Gölcük’te olanı biteni, şerefli Türk ordusunu suçlayarak, ‘Buralarda içki içiliyor’; çok özür dileyerek söylüyorum, ‘Buralarda zina yapılıyor, Allah o yüzden sizi cezalandırdı” diyenler, şimdi ne diyecekler, merak ediyorum. Bizim kültürümüzde bir şey vardır: Yaralı kaşa vurulmaz. O yüzden ben bu konuda fazla konuşmak istemiyorum, susuyorum” dedi.
Beşiktaş Divan Kurulu’nun tanınan ve hukukçu olan Ali Rıza Dizdar, kulüp tüzüğünün Spor Yasası’na uygun hale getirilmesi için değişiklik yapılması konusunda ‘siyasi’ bir konuşma yaptı. Dizdar, “Spor Yasası’ndan bahsettiniz. Geçininiz onu! O, Cumhurbaşkanı kararnamesiyle 15 Mayıs’ta gidecek” dedi. Dizdar’ın konuşması salonda alkış aldı.
Beşiktaş’ın önemli isimlerinden Hasan Arat, ilk seçimlerde başkan adayı olacağını tekrarladı. Arat, “Bugün buradan camiama sesleniyorum! Önümüzde gidilmesi gereken bir yol var. Geleceğe dair umumlarım, camiamızın hayalleri, gençlerimizin heyecanını ve Beşiktaşımız’ın büyük hedeflerini yanıma alıyorum. Yol ne kadar uzun ve zor olursa olsun, ben buradayım” dedi. Konuşmasında Çarşı Davası’na dikkat çeken Arat şunları söyledi: “Camiamızın insanlarına yapılanları hiç unutmuyorum. Sabaha karşı evden alındıklarında ağlayan anaları babalaları, eşleri, çocukları, işsiz kalanları bu psikolojiyi üzerinden atamayanları… O gün iddianameyi hazırlayanlar Türkiye Cumhuriyeti’ni terk ederken, 10 yıldır Çarşı mahkeme salonlarında mücadele ediyor. Ve ‘Bu memleket bizim” diyerek, bedel ödemeye devam ediyor. İnşallah kısa zamanda beraatleri açıklanır aileleri ve camiamız huzura kavuşur.”
Toplantı sonunda Ahmet Nur Çebi söz aldı. Çebi, mali konuların yanı sıra TFF, hakemler ve ezeli rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe hakkında konuştu. Çebi, “Hakemlerle ilgili inanın ben Beşiktaş yönetimi olarak gereken her şeyi yapıyoruz. Ama maalesef kokuşmuş düzenle başa çıkmakta zorlanıyorum. Kokuşmuş düzenle başa çıkmak için camianın arkamda olması gerekir.”
Hatayspor ve Gaziantep FK’nın deprem nedeniyle ligden çekilmesiyle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) verdiği kararı (iki takımın depreme kadar oynadığı maçlar geçerli sayıldı, deprem sonrası tüm müsabakalardan hükmen yenik ilan edildi) eleştiren Beşiktaş Başkanı, şunları söyledi: “Orada o gün Fenerbahçeli ve Galatasaraylılar’ın harekete geçmesi ve Beşiktaş muhaliflerinin de troll hesaplarla saldırıya geçmesi TFF’nin elini rahatlattı. Biz hiçbir zaman 5 puan istemedik. Sadece adaletten bahsettik. Bugün Galatasaray veya Fenerbahçe aynı gün bizim savunduğumuz TFF tarafından kabul ediliyor olsaydı acaba susacaklar mıydı? Hayır. TFF’nin elini güçlendiren, o günkü sosyal medya harekatının doğru olmadığını beyan etmek istiyorum.” (Çebi’nin konuşmasının geniş özeti linkte)
Beşiktaş Kurulu’nda ayrıca futbol okulu konusunda açıklama geldi. Beykoz’da yapılacak futbol köyü için gerekli tahsislerin bedelsiz olarak gerçekleştirildiği resmen duyuruldu. 2 2 yıl içinde bitirilecek Beşiktaş futbol köyünde 2 bin kişilik UEFA standartlarında futbol sahası, sentetik antrenman sahası, Ajax ve Borussia Dortmund’un da kullandığı yeni teknoloji robotik antrenman alanı, eğitim sahaları, basın odası, doping odası bulunacak.