İntihar zannediliyordu, cinayet çıktı: Dükkana girdiği gibi ateş etmiş

Beşiktaş'ta ölü bulunan İsmail Karabıyık'ın intihar ettiği düşünülüyordu ancak güvenlik kamerası incelendiğinde cinayet şüphesi doğdu. Şüpheli, İsmail Karabıyık'ın yabancı olduğu biri değildi ve gözaltında suçunu itiraf etti.

Gündem 23 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İstanbul Beşiktaş’ta 21 Şubat günü kıraathane işleten İsmail Karabıyık başından vurulmuş halde yanında çalışan kişi tarafından ölü bulundu. Sabah 08.30 sıralarında meydana gelen olayın önce intihar olduğu düşünüldü ama polislerin çalışması sonucunda cinayet şüphesi üzerinde duruldu. Nitekim şüpheler doğru çıktı 43 yaşındaki İsmail Karabıyık öldürülmüştü.

Kamera görüntüler incelendiğinde şüphelinin olay yerine girişinin görüldüğü saptandı. Şüpheli 53 yaşındaki Mehmet S. üstelik yabancı da değildi, İsmail Karabıyık onu tanıyordu. Aralarında daha önce önce para meselesi vardı, katil zanlısı İsmail Karabıyık’a borçluydu ve kısa süre önce de bu yüzden tartışmışlardı.

Şüphelerin üzerinde yoğunlaştığı Mehmet S. Ataşehir’de yakalandı, yanında da İsmail Karabıyık’ı öldüren 9 mm çapında ruhsatsız silah vardı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheli Mehmet S. işlediği cinayeti itiraf etti. Bir süre önce İsmail Karabıyık’tan 6 bin 500 lira borç para aldığını söyleyen şüphelinin ödeyemeyince aralarının bozulduğunu anlattı. Mehmet S.’nin anlatımına göre İsmail Karabıyık ısrarla borcunu ödemesini istiyordu. O da geçen çarşamba günü sabah İsmail Karabıyık’ı öldürmek için Beşiktaş’a gitti ve dükkandan içeri girer girmez hiçbir şey söylemeden silahını ateşledi. Sonra da yaya olarak olay yerinden uzaklaştı.

İfadesinin ardından adliyeye sevk edilen Mehmet S. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Büfe cinayetinde şok iddia: 40 milyon ve iki çocuk verelim, sulh olalımBüfe cinayetinde şok iddia: 40 milyon ve iki çocuk verelim, sulh olalım

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.