79 yaşında çatı işçiliği yapıyordu; çatıda öldü

Neden o yaşında çalışıyordu? Hangi şartlar onu o çatıya çıkarmıştı, bilinmiyor. 79 yaşında, İstanbul Avcılar'da bir binanın çatısını onarmaya çalışırken hayatını kaybetti.

Gündem 25 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
79 yaşında, tamir için 2 gündür çatıda çalışıyordu.

Hacı Bayram Kaymak Avcılar’da, Gümüşpala Mahallesi Çevre Sokak’taki dört katlı binanın çatısında iki gündür tadilat yapıyordu. Çevredekiler dün aynı binanın çatısında yine işbaşı yapan Hacı Bayram Kaymak’ın kiremitlerin üstünde hareketsiz yattığını gördü. Hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradılar. Olay yerine gelen itfaiye, sağlık ve polis ekipleri yaşlı adamın yaşamını yitirdiğini belirledi. 79 yaşındaki Kaymak kesin ölüm nedeninin tespit edilebilmesi için Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hacı Bayram Kaymak’la çatıyı onarması için anlaşan bina yöneticisi Seyithan Teksoy “Sabah geldi, ‘çalışacağım’ dedi. Ben de ayrıldım. Komşular hareketsiz görünce itfaiyeye haber vermiş” diye konuştu.

Temmuz ayı memur maaş katsayısında yapılan yeni düzenleme sonrasında sosyal hizmet modelleri kapsamındaki yaşlı aylığı 1.997 liradan 2 bin 348 liraya yükseltildi. Türk-İş’in raporuna göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 13 bin 334 lira 13 kuruş.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.