Beşiktaş’ta stadın altından skandal konfeksiyon atölyesi çıktı

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Tüpraş Stadı'nın altında bir konfeksiyon atölyesi bulunduğunu açıkladı. Atölye için Beşiktaş'a ödeme yapılmıyor, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor gibi takımların da ürünü basılıyor.

Spor 10 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Tüpraş Stadı'nın altındaki tekstil imalathanesi kira ödemiyor.

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat Divan Kurulu’nda zehir zemberek açıklamalar yaptı. “Beşiktaş’a kongre üyeleri çökmüş. Kontratların altında kongre üyelerinin imzaları var” diyen siyah beyazlıların başkanı, kiralık olarak tesisler hakkında bilgi verdi. Arat’ın “Geçtiğimiz hafta öğrendik. Böyle bir şey olamaz, içim daraldı” dediği olayın merkezi ise Tüpraş Stadı’ydı. Beşiktaş Başkanı’nın verdiği bilgiye göre stadın altında konfeksiyon imalathanesi bulunuyor. Bu imalethanede sadece Beşiktaş’ın değil başka takımların da malları üretiliyor. Kira ödenmiyor. Burada çalışan personelin yemeğini Beşiktaş veriyor.

Haber Kartalı’nın haberine göre, buradaki tekstil firması Karabük merkezli CMK Sportive isimli şirket. CMK Group’a bağlı şirket referansları olarak Beşiktaş, Trabzonspor, Galatasaray, Fenerbahçe ve Rizespor gösteriyor. İnternet sitesinde iletişim numarası bulunmayan şirketin adresi şöyle: Vişnezade, Kadırgalar Cd. No: 1, 34357 Beşiktaş/İstanbul.

CMK Sportive kendisini şöyle tanıtıyor: Forma, arma, anahtarlık, kupa, rozet, tavla, okey takımları vb. eşyalarda geniş üretim yelpazesine sahip bir markadır. Sadece spor kulüplerine yönelik ürünler sunar. Ulusal ve uluslararası spor kulüpleriyle işbirliği yapan lider bir markadır. Tasarım ve kaliteyi birleştirerek spor dünyasına katkıda bulunur.

İddiaya göre şirket Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’la ilgili lisanssız ürün üretiyor.

Firma hakkındaki iddialar ise şöyle…

* Karabük merkezli CMK Sportive isimli şirket Beşiktaş’ın bazı branşlarına ve Kartal Yuvası’na baskı işi yapıyor.

* Kulübe, kendi baskı makinelerini yüksek bir bedelle satıyorlar. Statta eskiden oyun alanı olan GameOn’a bu makineleri ve kendi personellerini koyuyorlar. Kulübe bir kira ödemiyorlar.

* Şirketin tasarımcıları, kulüpe ait bilgisayarları kullanıyor. Burada orijinal olmayan ürünler üretmeye başlayıp, internet üzerinden satıyorlar.

* Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’la ilgili lisanssız ürün üretiyor. Beşiktaş ürünlerine, kendileri Kartal Yuvası lisans etiketi basıyor.

Hasan Arat: Beşiktaş'a bazı kongre üyeleri çökmüşHasan Arat: Beşiktaş’a bazı kongre üyeleri çökmüş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.