Beşiktaş’tan derbi öncesi hakem iddiası: Yapay zekayla oynadılar

Bu akşam oynanacak Galatasaray-Beşiktaş derbisi öncesi Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, yapay zekanın maç hakemi olarak Ali Şansalan'ı seçtiğini ancak TFF'nin karşılaşmaya Halil Umut Meler'i atadığını belirtti.

Spor 21 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi'den Erden Timur'un söylediklerini hatırlatan hakem açıklaması.

Türk futbolu milli aradan kaosla döndü. Erden Timur’un A Spor’a açıklamaları, Beşiktaş hakkında çıkan Igor Tudor iddiası ve Fenerbahçe’nin Timur’a cevabı derken Milli Takım’ın zaferleri gölgede kaldı. Kulüp futboluna dönüşün derbiyle yapılacağı Süper Lig’de son çarpıcı iddia Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’den geldi. Çebi, bu akşam Galatasaray’la Beşiktaş arasında saat 19.00’da Rams Stadyumu’nda oynanacak derbiyle alakalı şok bir iddia ortaya attı. Çebi, A Spor’da yaptığı açıklamada “Derbinin hakemi Ali Şansalan olacaktı yapay zekaya göre ama yapay zekaya da el attılar ve derbinin hakemi Halil Umut Meler olacak şekilde değişti.” dedi. 

Bu açıklamanın ardından Beşiktaş Spor Kulübü’nün resmi kaynaklarından daha detaylı bir metin servis edildi. Açıklamada Başkan Ahmet Nur Çebi’ye ait sözler “Ali Şansalan’ın maça atanacağı bilgisini alan Galatasaray Spor Kulübü yönetim kurulu üyesi Erden Timur, Halil Umut Meler’in görevlendirilmesi için kasıtlı olarak Şansalan’ı gündeme taşımıştır. Halil Umut Meler’in maça atanmasında bir art niyet olabilir. Umarız Halil Umut Meler böyle bir şeye alet olmaz. Federasyondan Galatasaray’a bir bilgi akışı var. Erden Timur’un ortada hiçbir şey yokken Ali Şansalan’ın ismini kullanması tesadüf olamaz” şeklinde kamuoyuyla paylaşıldı.


Bu iddia akıllara Erden Timur’un geçtiğimiz hafta içi A Spor’da katıldığı programda dediklerini getirdi. Timur “Ali Şansalan’ın Beşiktaş – Galatasaray maçına atanmamasını istedik. Beşiktaş Kongre üyesi ile Alanyaspor maçı öncesinde aynı otelde kaldığı, yemek yediği, aracına bindiği yönündeki konuları TFF’ye sorduk. İlgili soruşturmanın ardından Yaşar Kemal Uğurlu ceza aldı. Neden Ali Şansalan ceza almadı? Bu soruların yazılı olarak TFF’ye gönderilip gönderilmediğini öğrenirim ve size söylerim.” demiş ve konuyla alakalı sözlerine “17 yaşında iki çocuk birbirini bıçakladı, biri öldü! Bilebilir miyiz? Medyaya yansıdığında bu bilinir. Bu gerginlik işi oraya götürüyor. Dursun Özbek’e ‘İlk bizim çocuğumuz ölsün’ dedim. Daha ligin başı. O yüzden bazı soruları da göndermedik TFF’ye. Risk alıyorum ve konuşuyorum.” diyerek devam etmişti.

Erden Timur'dan Fenerbahçe'ye örgüt suçlamasıErden Timur’dan Fenerbahçe’ye örgüt suçlaması

Timur’un geçen sezonun ikinci yarısında oynanan, Ali Şansalan’ın yönettiği ve Beşiktaş’ın 3-1 kazandığı derbiyle alakalı yaptığı bu açıklamalar, Fenerbahçe’yle ilgili söylediklerinden sonra bir miktar arka planda kalmıştı. Ancak Ahmet Nur Çebi’nin bugünkü maç için Şansalan ataması yerine Meler atamasının yapıldığını iddia etmesi söz konusu cümleleri akıllara getirdi.

Galatasaray'ın kasası Beşiktaş ve Bayern Münih maçlarında dolacak!Galatasaray’ın kasası Beşiktaş ve Bayern Münih maçlarında dolacak!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.