Bir efsane daha ayrıldı aramızdan: Luigi Riva hayatını kaybetti

İtalyan futbolunun efsane golcülerinden Luigi Riva 78 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi.

Spor 24 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Luigi Riva hayatını kaybetti.

Futbol dünyası geçen haftalarda Franz Beckenbauer’in yasını tuttu. Alman futbol efsanesi yaşamını yitirdi ve başardıkları, futbola kattıklarıyla anıldı. Dün sabah dünya futbolu bir efsanesine daha veda etti.

İtalyan futbolunun özellikle 1960 ve 70’lere damga vuran golcüsü Luigi Riva yaşama gözlerini yumdu. 79 yaşındaki Riva geçirdiği kalp krizi sonucu Sardinya’da kaldırıldığı hastanede yaşam mücadelesini kaybetti.

Lakabı “Şimşeğin kükremesi” olan futbol insanı 42 kez giydiği milli forma altında 35 gol atmış, 1968’de Avrupa şampiyonu olan İtalya kadrosunda yer almıştı. Ülkesiyle 1970’de Dünya Kupası finali de gören Riva Cagliari kulübünün efsanesiydi. Golcü isim kulübü 1970 yılında tarihinin tek şampiyonluğuna taşımıştı.

İlk ‘İmparator’ Beckenbauer…İlk ‘İmparator’ Beckenbauer…

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Gabriele Gravina acı haberin ardından “İtalyan futbolu yas tutuyor çünkü gerçek ve doğru bir ulusal kahraman aramızdan ayrıldı. Gigi Riva büyük bir adamın ve olağanüstü bir futbolcunun vücut bulmuş haliydi” mesajını yayınladı. Riva ölüm haberi ardından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da Napoli ile Inter Milan arasında oynanan İtalya Süper Kupası finalinin ikinci yarısının başlamasından önce bir dakikalık saygı duruşuyla anıldı.

Neredeyse tüm kulüp kariyerini Cagliari’de geçiren Riva 1963’te imza attı ve 1976’da emekli oldu. 207 kez Cagliari formasıyla ağları havalandırdı ve 1969 Ballon d’Or ikincisi oldu.

Beckenbauer de gitti bu dünyadanBeckenbauer de gitti bu dünyadan

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.