Olağanüstü zafer: Bir finalimiz var dostlar!

Filenin Sultanları, nefes kesen maçta İtalya'yı 3-2 yenerek Avrupa Şampiyonası'nda finale yükseldi. Melissa Vargas aldığı 26 sayıyla yıldızlaştı. Pazar günkü finalde rakibimiz Sırbistan oldu.

Spor 2 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
İtalya zaferinden sonra voleybolcular böyle poz verdi.

Milletler Ligi şampiyonu Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda son altın madalyayı kazanan İtalya karşısında finale çıkmak için sahadaydı. İki takım turnuva boyunca mükemmel bir peformans göstermiş ve bütün maçlarını kazanmayı başarmıştı. Brüksel’deki maçta Filenin Sultanları’na müthiş bir destek geldi. Tribünleri dolduran gurbetçiler İtalya’ya deplasmana getirmiş gibiydi.

İlk set dengeli başladı. Karşılıklı sayıların ardından zetin ortasında İtalya üstünlük kurdu. Morali bozulan voleybolcularımız oyundan düştü. 25-18’lik skorla İtalya ilk seti kazanmayı başardı.

İkinci sette Ebrar Karakurt şov vardı, 13 hücumda 8 sayı almayı başardı. Setin başında farkı açan Türkiye Ebrar’ın sayılarıla setin sonuna kadar üstünlüğünü korumayı başardı. Türkiye 23-20 iken İtalya Egonu’nun servis turunda bir seri yakaladı ve setin sonuna heyecan geldi. Son sayıyı Zehra Güneş’in bloğuyla alan Türkiye 25-23 ile oyuna eşitliği getirdi.

Karşılaşmanın üçün seti aynı ilk set gibi karşılıklı sayılarla başladı. 5-5’ten sonra bir seri yakalayan İtalya farkı açmayı başardı. Bir türlü istediği ritmi yakalayamayan Filenin Sultanları setin ortasında iyice geriye düştü. Setin sonuna rahat giren İtalya, Egonu’nun etkili oyunuyla 25-15’lik skorla tekrar öne geçti.

Mazinde bir tarih yatar.... Yaşa Filenin SultanlarıMazinde bir tarih yatar…. Yaşa Filenin Sultanları

Dördüncü setin başında çekişme vardı. Filenin Sultanları mutlak kazanmak oldukları sete biraz stresli başladı. Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla set 13-13’e kadar dengeli gitti. Egonu’nun etkili oyunuyla İtalya 4 sayılık bir seri yakalayınca Türkiye mola aldı. Vargas’ın sayısı seriyi kırarken setin sonuna İtalya avantajını koruyarak gitti. 20-17’den sonra Ebrar Karakurt’un servis turunda Filenin Sultanları 20-20’yi yakaladı ve İtalya mola aldı. Moladan Egonu’nun sayısıyla dönen İtalya’ya Türkiye Vargas ile yanıt verdi. Onun harika oyunuyla seti 25-22 alan Türkiye maçı 2-2’ye getirdi.

Final setinde ilk sayıyı Evrar Karakurt aldı. Bütün maç olduğu gibi çekişme büyüktü. Melissa Vargas’ın harika hücum ve bloklarıyla saha değişimine Türkiye 8-5 önde girdi. Saha değişiminden sonra ilk sayıyı Egonu’nun dışarı vurmasıyla Filenin Sultanları aldı. Zehra Güneş’in bloğuyla fark 5’e çıkınca İtalya mola aldı. Zehra Güneş daha sonra bir kez daha harika bir blok yaparak farkın açılmasını sağladı. Ebrar Karakurt’un smacıyla Türkiye 12-5’i buldu. Eli Şahin’in harika servisinde top Türkiye’nin alanına kaçınca Melissa Vargas skoru 13-5’e getirdi. Egonu’nun geri hücumunda çizgiye basmasıyla Türkiye maç sayısı atmaya hak kazandı. Elif Şahin sevrisi kaçırdı. Ebrar Karakurt’un aldığı son sayıyla Filenin Sultanları 5 sette maçı kazanarak Avrupa Şampiyonası’nda finale çıktı. Maçın yıldızı ise 22 hücum, 2 blok ve 2 ace ile toplam 26 sayı alan Melissa Vargas oldu.

Zehra Güneş’ten taraftara çağrı, Eda Erdem: Ne maçtı ama…

Zehra Güneş maç sonrası taraftarlara seslenerek “Size finalde çok ihtiyacımız var. Sizi seviyoruz” dedi.  Kaptan Eda Erdem ise şöyle konuştu:  “Ne kaçtı ama… Tie-break’e geldiğinde hepimiz bu maçı alacağız dedik. İnanılmaz bir atmosfer vardı. 4 yıl sonra finale kaldık. Artık altına bir adım uzaktayız. Hepimize helal olsun. İnşallah hasret kaldığımız altını almak için her şeyi yapacağız.”

Gizemi Örge ise “İstediğimiz oyunu ortaya koyamadık. Ama tek şey söyleyeceğim. Karakter ortaya koyduk. Oynadığımız maçlar arasında en zorları arasına alacağım bir karşılaşma. İnşallah finalde altını alacağız” diye konuştu.

Milli takımın İtalyan başantrenörü Daniele Santarelli ise şunları söyledi: “Maçı bırakmadık. Hiç pes etmedik. Çok zor duruma düşmemize rağmen hiç geri çekilmedik. Aynı İtalyanlar gibi Türkler de duygusal. Duyguları bazen ön plana çıkıyor. Öyle olmaması gerekir ama oluyor. Kızlarla gurur duyuyorum.”

Finalde rakip Sırbistan

Filenin Sultanları’nın pazar günü altın madalya için karşılaşacağı rakip Sırbistan-Hollanda maçıyla belli oldu. Rakibini, 25-21, 15-25, 25-22 ve 25-21’lik skorlarla 3-1 yenen Sırbistan, pazar günü Türkiye’nin karşısına çıkacak.

 Filenin Sultanları üçüncü kez finalde

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda üçüncü kez finale yükselmeyi başardı. Tarihinde 2003 ve 2019’da finale yükselen milli takım, bu iki maçı da kaybederek gümüş madalya elde etmişti. Avrupa şampiyonalarında 2 gümüşün yanı sıra 3 bronz madalyası bulunan Türkiye, FIVB sıralamasında 1 numara olarak katıldığı organizasyonda altın madalyayı kazanmaya sadece bir galibiyet uzaklıkta bulunuyor.

Polonya maçı sosyal medyada devam ediyor! Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas'tan olay göndermePolonya maçı sosyal medyada devam ediyor! Ebrar Karakurt ve Melissa Vargas’tan olay gönderme

Üst üste 14. galibiyet

Filenin Sultanları, resmi maçlarda üst üste 14. galibiyetini aldı. FIVB Milletler Ligi’nde altın madalya alan ve bu organizasyonda son 6 maçını kazanan Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda da sahaya çıktığı 8 maçı da galip bitirdi. Türkiye, bu 14 maçta rakiplerine sadece 6 set verdi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.