Bodrum’da ortalık karıştı: Uğur Demirok hastanelik oldu, Arda Turan çıldırdı

1. Lig'de Bodrumspor'un lider Eyüpspor'u ağırladığı maçta saha karıştı. İlk yarının sonlarında tribünlerden yağan yabancı maddeler sonucu Uğur Demirok sahayı ambulansla terk etti. İki kulübün başkanları kol kola girerek olayları zor yatıştırdı.

Spor 2 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Olaylı maçta kazanan Eyüpspor.

1. Lig’in 25’inci haftasında play-off mücadelesi veren Bodrum FK, sahasında lider Eyüpspor’u ağırladı. Maça hızlı başlayan Arda Turan’ın öğrencileri 12’nci dakikada Regattin’in asistinde golü bulan Fredy’yle 1-0 öne geçti. 41’de Eyüp bir kez daha gole yaklaşsa da Recep Niyaz’ın şutu direkten döndü. Karşılaşmada ne olduysa bu dakikadan sonra oldu.

İsmet Taşdemir atıldı, sahaya yabancı madde yağdı

45’inci dakikada Bodrum FK’lı Celal’e yapılan hareketin faul olduğu yönünde itirazlarda bulunan teknik direktör İsmet Taşdemir, karşılaşmanın hakemi Gürcan Hasova tarafından kırmızı kartla cezalandırıldı. Bu ihracın ardından çileden çıkan Bodrum FK tribünleri sahaya yabancı madde atmaya başladı. Eyüpspor yedek kulübesi hedef alınarak yapılan atışlarda kulübede bulunan Arda Turan ve Uğur Demirok isabet aldı. Arda Turan kendilerine madde fırlatan seyircilere sert tepkiler verirken bu esnada küfürle sözcükler de kullanıldı.

 

Arda Turan, tribünlere sert tepki gösterdi.

Uğur hastanelik oldu, Başkanlar olayları güçlükle durdurdu

Ambulans, Uğur Demirok için sahaya girdi.

Tribünlerden atılan maddeler başına isabet eden Eyüpspor’un tecrübeli stoperi Uğur Demirok zor anlar yaşadı. Yüzünde morluklar oluşan futbolcu, ambulans eşliğinde stadyumdan ayrılmak zorunda kaldı ve hastaneye götürüldü. Olayların uzun süre yatışmaması üzerine iki kulüp başkanı olaya el koydu. Bodrum FK Başkanı Fikret Öztürk ile Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya sahanın içine girerek tribünlere gitti. İki kulüp başkanının kol kola girerek tribünleri sakinleştirme çabası sonucu ortamın tansiyonu biraz olsun düştü. Başkanların tek tek bütün tribünleri gezip taraftarlarla doğrudan diyaloğa girmesiyle oyunun durma süresi de artmış oldu. Yaklaşık 15 dakikalık duraksamanın ardından yeniden başlayan karşılaşmanın ilk devresi 65’inci dakikada sona erdi. Karşılaşmanın hakem heyeti soyunma odasına çevik kuvvet eşliğinde gidebildi.

İki başkan tribünleri sakinleştirmeye çalıştı.

İkinci yarıda da sertlik düşmedi

Soyunma odasından iki takım oyuncuları da yeterince sakinleşmiş şekilde dönemedi. 51’de sarı kart gören Eyüpspor’lu Caner Erkin, hemen dört dakika sonra, 55’te rakibi Brazao’ya yaptığı sert hareketin ardından ikinci sarıdan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. 65’te ev sahibi Bodrum FK yaşanan karambol sonrası gole yaklaşsa da pozisyonda kaleci Berke topa sahip olmayı başardı. Eksik rakibi karşısında baskıyı artıran Bodrum, 75’inci dakikada Celutska’nın kafa vuruşuyla skoru eşitlemeye çok yaklaştı ancak Eyüp’lü Claro topu çizgiden çıkardı.

Arda Turan da atıldı, ancak takımı kazandı

81’inci dakikada hakeme itirazlarını sürdüren Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, tıpkı meslektaşı İsmet Taşdemir gibi kırmızı kart görerek oyundan atıldı. Karşılaşmanın son anlarına kadar lider Eyüp, bir kişi eksik olmasına karşın kalesini korumayı başardı. Beş dakika uzatılan maçın 95’inci dakikasında Bodrum FK’dan Kenan Özer de kırmızı kart gördü. Kenan’ın ihracının ardından sona eren karşılaşmayı Eyüpspor 1-0 kazandı ve üç puanı hanesine yazdırdı.

Bu sonuçla Eyüp puanını 61’e yükseltirken Bodrum FK 42 puanda kaldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.