Bordeaux, uçak kazasında ölen Emiliano Sala’ya duacı

Ekonomik açıdan zor günler yaşayan Bordeaux, Nantes’ten Cardiff’e transfer olan ve sözleşme imzalamak için giderken uçağın düşmesiyle hayatını kaybeden Emiliano Sala'nın bonservisinden 7,2 milyon euro alacak.

Spor 24 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Emiliano Sala 4 yıl önce geçirdiği uçak kazasında hayatını kaybetti.

Emiliano Sala, 19 Ocak 2019’da Nantes’tan Cardiff City’e 17 milyon euro’ya transfer oldu. Arjantinli futbolcu 21 Ocak’ta ise Nantes’tan Cardiff City’e imza için uçtu. Yolculuk sırasında Sala’nın içinde bulunduğu uçak Manş Denizi’ne düştü ve uçağın enkazı bir süre bulunamadı. 3 Şubat’ta uçağın enkazı bulunurken 6 Şubat’ta ise enkazdan çıkarılan cesedin Emiliano Sala’ya ait olduğu tespit edildi.

'Bosna elması' artık Kadıköy’de parlayacak: Edin Dzeko‘Bosna elması’ artık Kadıköy’de parlayacak: Edin Dzeko

Sala’nın ölümü futbol dünyasındaki en tartışılan davalardan birini başlattı. O dönem Premier Lig’de yer alan Cardiff City, Nantes’a oyuncunun bonservisini ödemeyi reddetti. Ancak Emiliano Sala’nın transferi 18 Ocak’ta FIFA’nın sistemine girilmiş ve oyuncunun resmi olarak Nantes ile sözleşmesini feshedilmişti. Fransız ekibine ödemeyi reddeden Cardiff City futbolcunun ölümünden 4 yıl sonra borcunu ödemediği için transfer yasağı cezası aldı. Ancak Sala’nın ölümünde Nantes’ın da sorumluluğu bulunduğu için Cardiff’in ödemesi gereken miktar 14.4 milyon euro’ya düşürüldü.

Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…Barcelona ve Real Madrid yine karşı karşıya: Irkçılık…

Bordeaux’ya ilaç gibi geldi

2022 yılında mali şartları yerine getiremediği için Fransa 2. Ligi’ne düşürülen Bordeaux’ya bu karar ilaç gibi geldi. L’Equipe’in haberine göre Emiliano Sala’nın Cardiff City’e katılması ile gelir elde eden tek ekip Nantes olmayacak. Sala’nın Nantes’den önceki takımı Bordeaux da bu transferden kazanacak. Fransız ekip 17 milyon Euro bonservis ile Cardiff’e katılan futbolcunun transferinde yüzde 50 pay sahibiydi. Fakat Bordeaux’nun 4 yılın ardından elde edeceği bonservis parası 7,2 milyon euro olacak. Bu para borçlulara gidecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.