Bordum ve Çorum FK play-off’ta turladı

Süper Lig'e yükselecek son takımın belirleneceği 1. Lig play-off heyecanı başladı. Oynanan ilk tur maçlarında Boluspor'u 2-0 yenen Bodrum FK'yla, Kocaelispor'u 2-1 geçen Çorum FK tur atladı.

Spor 16 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Bodrum ve Çorum FK yarı finalde birbirlerine rakip oldu.

1. Lig’de play-off heyecanı oynanan iki maçla başladı. Beş takımdan yalnızca birinin Süper Lig’e adını yazdıracağı serüvenin ilk ayağında Bodrum FK, evinde Boluspor’la karşılaştı.

Ev sahibi ekibin çok etkili olduğu ilk yarıda Bolusporlu oyuncular kalelerini iyi savununca karşılaşmada soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi. İkinci devre de Bodrum FK’nın kilit açma çabalarına sahne oldu ancak 60’ıncı dakikaya kadar gelmeyen gol sonrası Boluspor oyuna ortak oldu. Deplasman temsilcisinin daha fazla topa sahip olup hücum etmeye başladığı anların ardından Bodrumlu Burak Çoban sahneye çıktı. Burak’ın kendi yarı sahasından aldığı top sonrası üst üste çalımlarla rakip ceza alanına girmesinin ardından pasını verdiği pozisyonda Bordum FK, Celal Dumanlı’nın ayağından gelen düzgün bir vuruşla golü bularak 80’inci dakikada öne geçti.

Kalan sürede Boluspor eşitliği arasa da başarılı olamadı. 90+7’de Haqi Osman’la bir gol daha bulan ev sahibi farkı ikiye yükseltti. Bu golün ardından yedek kulübeleri arasında tartışma yaşandı. Yaşanan karmaşada Bodrum’dan Omar Imeri, Boluspor’dan ise İshak Karaoğul kırmızı kart gördü. Maçtan 2-0 galip ayrılan Bodrum FK play-off yarı finaline yükseldi, Boluspor ise gelecek sezonda da 1. Lig’de mücadele edecek.

Kocaelispor’a teknik adam değişimi fayda etmedi

Günün bir diğer play-off 1. tur maçında Çorum FK ve Kocaelispor karşılaştı. Ligde normal sezonun son haftası Sakaryaspor’a mağlup olduktan sonra teknik adam değişikliğine giden yeşil-siyahlılar maça Ertuğrul Sağlam idaresinde çıktı. Ev sahibi ekip Çorum FK, baskılı bir oyun oynadığı maçın 33’üncü dakikasında kullanılan köşe vuruşu sonrası Thomas Verheydt’le golü bularak 1-0 öne geçti. Çorum’da soyunma odasına bu skorla gidildi.

Skor üstünlüğünün yanı sıra oyun üstünlüğünü de koruyan Çorum FK, ikinci yarıya da iyi başladı ve bu oyununun meyvesini 60’ıncı dakikada aldı. Atakan Akkaynak’ın ceza sahası yayı üzerinden sağ ayağıyla gelişine vurduğu sert şutla ikinci golü bulan Çorum FK’da futbolcular ve tribünler büyük sevinç yaşadı.

Maçın kalan süresinde Ertuğrul Sağlam’ın öğrencileri farkı eritmek için daha fazla hücum eden taraf oldu. Bu baskısına rağmen bir türlü rakip fileleri sarsamayan Marmara temsilcisi ancak 90+3’te kazandığı penaltıyla önemli bir fırsat yakalayabildi. Beyaz noktada topun başına geçen Candeias hata yapmayınca maçta fark bire indi ancak kalan kısa süre Kocaelispor’a yeterli olmadı. Karşılaşmadan 2-1 üstün ayrılan Çorum FK, play-off yarı finalinde Bodrum FK’ya rakip oldu. Yarı final maçları iki ayak üstünden oynanacak, eşleşmeden galip çıkan taraf Süper Lig’e yükselmek adına Sakaryaspor’la karşılaşacak.

PFDK'den Çağdaş Atan ve Bülent Uygun'a bir maç men cezasıPFDK’den Çağdaş Atan ve Bülent Uygun’a bir maç men cezası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.