Borisa Simanic dirsek yedi, böbreğini kaybetti

Sırbistan'ın 2023 Dünya Kupası'nda Güney Sudan'a karşı oynadığı karşılaşmada karnına aldığı dirsek darbesi sonrası sakatlanan, kadrodan çıkarılan Borisa Simanic'in kaldırıldığı hastanede böbreklerinden biri alındı.

Spor 5 Eylül 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Simanic dirsek yedi, böbreği alındı.

Basketbol Dünya Kupası son derece şanssız bir olaya sahne oldu. Güney Sudan ile Sırbistan arasında oynanan grup karşılaşmasını Sırbistan kazanmıştı. Maç içinde Sırbistan oyuncusu Borisa Simanic, Güney Sudanlı Omot’un dirsek darbesi sonrası sakatlık geçirmiş ve kenara gelmişti. Daha sonra Simanic’in rahatsızlığı nedeniyle kadrodan çıkarılmasına karar verildi. Simanic darbeyi aldıktan sonra ameliyat oldu. Sırbistan Basketbol Federasyonu oyuncunun pazar günü bir ameliyat daha geçirdiğini açıkladı. Nuni Omot pozisyon hakkında “Hastaneye kaldırıldığını duydum. Özür diliyorum, kasti kötü bir hareket yapmamıştım. Umarım kısa sürede iyileşir. Dua edeceğim. Kasti kötülükler yapan bir oyuncu değilim, hiç olmadım. Kalbimin en derinlerinden izleyen herkese ve özellikle de oyuncuya özür diliyorum.” şeklinde konuşmuştu. Simanic’in böbreklerinden birinin alınmasına karar verildiği bilgisi geldi.

Basketbol Dünya Kupası'nda peri masalı: Güney Sudan'dan olimpiyat vizesiBasketbol Dünya Kupası’nda peri masalı: Güney Sudan’dan olimpiyat vizesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.