Bu bir spor haberi değil, TL/Euro haberi

Şampiyonlar Ligi ilk grup maçında Kopenhag'la 1-1 berabere kalan Galatasaray bu sonuçla kasasına 930 bin euro koydu. Sarı-kırmızılılar kazandığı bu para, 11 Süper Lig galibiyeti karşılığında kazanacağı paraya bedel.

Spor 22 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Galatasaray'ın bir beraberliği Türkiye'deki 11 galibiyete eş geldi.

Galatasaray ve Kopenhag Şampiyonlar Ligi A Grubu ilk maçında 1-1 berabere kaldı. İlk bölümdeki etkili oyunun ardından rakibine yenik düşen Galatasaray iki farklı üstünlüğü kaptırdı. 73’te Jelert’in gördüğü kırmızı kartın rakip kaleye baskı kurdu. Boey’in 86 ve Tete’nin 88. dakikadaki golleri sarı-kırmızılılara 1 puan kazandırdı. Tete’nin bu golü aynı zamanda Cimbom’un kasasına Şampiyonlar Ligi grup aşamasında beraberliğin karşılığı olan 930 bin euro’yu koydu.

Kopenhag maçına dış basından ilgi: 'Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı'Kopenhag maçına dış basından ilgi: ‘Galatasaray etkileyici geri dönüş yaptı’

Bu bedel güncel kurla beraber yaklaşık 27 milyon TL’ye denk. Bu sezon Süper Lig’deki galibiyet priminin 2 milyon 488 bin lira olduğu düşünülürse Galatasaray 11 galibiyet karşılığında alacağı parayı Şampiyonlar Ligi’ndeki tek beraberlikle kazandı. Cimbom maçı galip tamamlayabilse galibiyet primi olan 2.8 milyon euro’yu cebe indirecek ve TL cinsinden yaklaşık 81 milyon lirayı kasasına koyacaktı. Bu miktar da Süper Lig’de mücadele eden bir takımın 33 galibiyetine eş değer. 20 takımın mücadele ettiği ligde bir sezonda 38 maç oynanıyor.

Ayrıca Galatasaray kazandığı 930 bin euro ile bu sezon Şampiyonlar Ligi’nden elde ettiği geliri 27.16 milyon euro seviyesine çıkardı. Sarı-kırmızılılar ayak bastı parası olarak 15.64 milyon euro elde etmiş katsayı gelirinde 7 takımı geride bırakıp 9 milyon 96 bin euro’yu cebe indirmişti. Market payı olarak da kazanan Galatasaray bu kısımda 1.5 milyon euro almıştı.

Kopenhag'ın ayıbı: Kaleci Grabara, Galatasaray seyircisine hakaret ettiKopenhag’ın ayıbı: Kaleci Grabara, Galatasaray seyircisine hakaret etti

UEFA ŞAMPİYONLAR LİGİ PARA ÖDÜLLERİ / milyon €

Gruplara Katılım: 15,64
Gruplarda Galibiyet: 2,8
Gruplarda Beraberlik: 0,93
Katsayı 1 Hisse: 1,137
Son 16 Katılım: 9,6
Çeyrek Final Katılım: 10,6
Yarı Final Katılım: 12,5
Final Katılım: 15,5
Şampiyon: 4,5

Galatasaray gitti, geldi! Geri dönüş 1 puana yettiGalatasaray gitti, geldi! Geri dönüş 1 puana yetti

Tete’den büyük kıyak

Galatasaray’a söz konusu parayı kazandıran gol bir bakıma Tete’den geldi. Oyuncu 88. dakikada Wilfried Zaha’nın yaptığı ortaya yaptığı sert vuruşla ağları buldu ve skor dengelendi. Bu andan itibaren sonuç değişmedi ve maç 1-1 berabere bitti. Tete’nin attığı şık gol haftanın golü oylamasında Lazio kalecisi Provedel, Barcelona’dan Joao Felix ve Lens futbolcusu Angelo Fulgini, Tete’nin aynı kategorideki rakipleri arasında yer aldı. Ayrıca Tete, UEFA Şampiyonlar Ligi resmi hesabına göre haftanın takımında da yer buldu.

Burası Şampiyonlar Ligi... Ders almak şartBurası Şampiyonlar Ligi… Ders almak şart

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.