Bu gurur Zeynep’in: Fransa Açık’ta ana tablo!

Milli tenisçi Zeynep Sönmez Fransa Açık elemeleri ana tabloya kalma maçında Jana Fett'i 7-6 ve 6-3 ile geçerek ana tabloya kalmayı başardı.

Spor 23 Mayıs 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Zeynep Sönmez, Jana Fett'i iki sette geçerek ana tabloya kaldı.

Türk tenisinin yükselen yıldızı Zeynep Sönmez dördüncü Grand Slam elemesinde çalışmalarının karşılığını aldı. Sezonun ikinci büyük turnuvası Fransa Açık’a katılmak için mücadele eden Sönmez son eleme turundaki rakibi Jana Fett’i 7-6 ve 6-3’lük iki setle geride bırakarak adını ana tabloya yazdırdı.

Zeynep 2017’den bu yana ana tabloda mücadele edecek ilk Türk tenisçi olacak. Genç isim ayrıca 2021 Amerika Açık’tan sonra ana tabloya kalan ilk Türk sporcu oldu. 22 yaşındaki Sönmez Sırp Dejana Radanovic’i 2-0 geçtikten sonra ikinci turda Belaruslu Aliaksandra Sasnovich’i 2-1 yenmiş, finale yükselmişti. Sönmez son olarak dünya 126 numarası Jana Fett’i de iki set sonucunda saf dışı bırakarak Fransa Açık’ta mücadele etme hakkı kazandı. Başarılı sporcu ikinci seti 1-3’ten sonra üst üste 5 oyunla 6-3 kazandı ve Roland Garros’ta ana tabloya kaldı. Genç isim İpek Soylu, Çağla Büyükakçay, Cem İlkel ve Marsel İlhan’ın ardından grand slam ana tablosuna kalan beşinci Türk sporcu olmayı başardı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.