Buse Naz Çakıroğlu üst üste üçüncü, Busenaz Sürmeneli ise ilk kez Avrupa şampiyonu

Milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Sırbistan'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak üst üste üçüncü kez Avrupa şampiyonu oldu. Busenaz Sürmeneli ise aynı organizasyonda ilk Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Spor 27 Nisan 2024
Buse Naz Çakıroğlu ve Busenaz Sürmeneli Avrupa şampiyonu oldu.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası’nın 52 kilo finalinde milli boksör Buse Naz Çakıroğlu, Anastasia Kool’la karşılaştı. Rus rakibi Anastasia Kool’u üç rauntta da 5-0 mağlup eden Buse Naz 2024 Avrupa şampiyonu oldu. Milli boksör 2019 ve 2022’den sonra üçüncü Avrupa şampiyonluğunu elde etti. Kariyerinde bir dünya şampiyonluğu, bir olimpiyat gümüş madalyası ve iki Avrupa Oyunları şampiyonluğu bulunan Buse Naz böylelikle Türk bayrağını bir kez daha göndere çekip dünya sahnesinde İstikal Marşı’nı dinletti.

Aynı organizasyonun 66 kilo klasmanında mücadele eden Busenaz Sürmeneli ise final maçında Rus Albina Moldazhanova’yla karşılaştı. Rakibini 5-0’la geçen milli boksör kariyerindeki tek eksik halkayı tamamlayarak Avrupa şampiyonluğuna ulaştı. Olimpiyat, dünya, Akdeniz Oyunları, Avrupa Oyunları şampiyonlukları bulunan Busenaz, ilk kez finalde mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda da altın madalya kazanmış oldu.

Fenerbahçe'de Uğur Dündar'ın yerine Şekip Mosturoğlu geldiFenerbahçe’de Uğur Dündar’ın yerine Şekip Mosturoğlu geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.