Busenaz Sürmeneli’ye trafikte saldırı: Küfür edip tokat attı, ardından tutuklandı

Olimpik altın madalyalı milli boksör Busenaz Sürmeneli Trabzon'da trafikte yol verme tartışmasında saldırıya uğradı. Busenaz'a küfredip tokat atan saldırgan tutuklandı.

Spor 5 Eylül 2024
Busenaz Sürmeneli trafikte saldırıya uğradı.

Tokyo 2020’de altın madalya kazanan, Paris 2024’te de açılış töreninde Türk bayrağını taşıyan milli boksör Busenaz Sürmeneli saldırıya uğradı. Yaşananların ardından saldırgan Sedat Karatay tutuklandı. Karatay’ın birçok farklı suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Olay Trabzon’da 4 Eylül çarşamba akşamı 22:30 sularında yaşandı. Devlet Sahil Yolu Ganita mevkiinde aracıyla ilerleyen Busenaz Sürmeneli Giresun yönüne giden kamyonet sürücüsü Sedat Karatay tarafından sollanmak istendi. Sürmeneli’nin kullandığı otomobili geçemeyen Karatay aracını milli boksörün kullandığı otomobilin üstüne sürdü. Kamyonetten inen Karatay yol verme kavgasında Busenaz Sürmeneli’ye tokat atıp küfretti. Saldırgan sonra da olay yerinden uzaklaştı.

İhbarın ardından harekete geçen kolluk kuvvetleri saldırgan Sedat Karatay’ı yakaladı. Birçok suç kaydı olduğu belirlenen şüpheli çıkarıldığı sulh ceza hakimliği tarafından ‘kasten yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından tutuklandı.

Paris 2024'ün olimpik atleti eski sevgilisi tarafından yakılarak öldürüldüParis 2024’ün olimpik atleti eski sevgilisi tarafından yakılarak öldürüldü

Fenerbahçe’den kınama

Busenaz’ın çatısı altında dövüştüğü kulüp Fenerbahçe olayla alakalı kınama mesajı yayınladı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada “Olimpiyat, Dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli’ye yapılan saldırıyı şiddetle kınıyor, geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz Trabzon’da olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli boksörümüz Busenaz Sürmeneli, otomobiliyle seyir halindeyken sıkışan trafikte yaşadığı yol verme tartışmasında önüne kıran bir trafik magandası tarafından darp edilmiş ve hakarete uğramıştır. Yapılan bu saldırıyı şiddetle kınıyor, sporcumuza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Fenerbahçe Spor Kulübü olarak gerçekleşen çirkin saldırıyla ilgili yasal işlemlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz” dendi.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Trabzon’da saldırıya uğrayan milli boksör Busenaz Sürmeneli’ye geçmiş olsun diyerek “Buradan çıkar çıkmaz ilgileneceğim bir konu. Busenaz bizim kıymetli bir evladımız, Türk sporunun kıymetli bir evladı. Hem kendisine hem de boks camiasına geçmiş olsun” dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Avrupa kadroları belli oldu: Cengiz Ünder sürpriziFenerbahçe ve Galatasaray’ın Avrupa kadroları belli oldu: Cengiz Ünder sürprizi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.