Büyük iddia: Mehmet Büyükekşi için 278 milyon TL’lik suç duyurusu

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, halefi Mehmet Büyükekşi'nin mali tablolarda oynadığını ve suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Tehditten PFDK'ye sevk edilen Okan Buruk'un durumu için konuşan başkan talimatın değişeceğini açıkladı.

Spor 16 Ekim 2024
Hacıosmanoğlu birbirinden özel açklamalarda bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Ekol TV ekranlarında yayınlanan Az Önce Konuştum adlı programda Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtladı. Eski başkan Büyükekşi hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Büyükekşi, tehditten PFDK’ye sevk edilen ve hiç ceza almayan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk hakkında da konuştu.. İşte Hacıosmanoğlu’nun söyledikleri…

Dünya Kupası’na katılırsanız eviniz hazır: 22 senedir Dünya Kupası’na katılmıyoruz. Böyle bir imkan varsa sadece futbolcular değil siz de yönetim olarak elinizden geleni yapacaksınız. Bodrum’da 4 bin tane villa yapıyoruz. Futbolcu arkadaşlarımıza ‘Dünya Kupası’na katılırsanız eviniz hazır’ dedim. Sadece onunla da kalmaz. Orada başarı gelirse hayal etmeyeceğiniz şeylerle karşılaşabilirsiniz. Evleri kendi cebimden vereceğim. Federasyon bütçesiyle ilgisi yok. Öyle saçma şey olur mu?

TFF'de Lale Cander olayının perde arkası: 'Hamili yakınımdır' kartı işe yaramadıTFF’de Lale Cander olayının perde arkası: ‘Hamili yakınımdır’ kartı işe yaramadı

Federasyon değil çiftlik devraldık: Çok güzel bir federasyon devraldık. Burada 20-30 senelik bir birikimiz var. Biz bir çiftlik devraldık. Bu çiftliği normale döndürmek için çalışıyoruz. İlk önce bölgeleri kapattık. Ankara bölge var. 4 eleman çalışıyor, kadroda 30 çalışan görünüyor. Bölge müdürlükleri var. Herkesin altında makam arabası geziyor. Tazminatları 600 bin euro tutuyor. Yıllık maliyetine kadar 3 milyon euro. Bölgeleri kaldırıyoruz ama bölge müdürünün 587 gün izni var. Hep izinde olduğu için izin kullanmadı. Bunların hepsini düzelteceğiz.

Büyükekşi hakkında suç duyurusunda bulunacak:  Mali genel kurulda 5,9 milyon artı mali tablo sundular. Bizim arkadaşlarımız inceleyince mali tabloları 272 milyon açık var. İkisini toplarsan 278 milyon TL oluyor. Oynayarak yaptıkları hareket var. Bunu sordum nasıl yaptınız diye, ‘zaten sıkıntılar var, ibra sorunu yaşamayalım diye böyle yaptık’ dediler. Bu arkadaşlar için gerekli makamlara müracaatlar yapılacak. Suç duyurusunda bulunacağız. Genel kurul üyelerine saygısızlık yaptılar. Kalemle mali detaylar üzerinde oynama yapılmış. Bu bir suç. Euro 2024’te 4 milyon euro misafir ağırlama masrafı olmuş. Bazı arkadaşlar şampiyona bittikten sonra hala 2-3 gün lüks otellerde kalmış ve ekstra 70 bin euro masraf çıkmış. Şampiyona bitmiş hâlâ niye orada kalıyorsunuz.

Berberin IBAN’ını vermişler: Euro 2024’e davet edilen Cengiz Gökay Avrupa Şampiyonası’na katılıyor, kendi bilet parasını ödemek istiyor. Federasyon bir IBAN iletiyor. Sonra parayı attığı IBAN’ı kontrol ettiriyor, öyle bir IBAN yok. İlettikleri IBAN Kırklareli’de bir berberin IBAN’ıymış.

Hacıosmanoğlu eski başkan Büyükekşi'yi savcılığa verecekHacıosmanoğlu eski başkan Büyükekşi’yi savcılığa verecekBen maçı değil hakemi seyrediyorum:  İlk 8 haftada adil bir yönetim olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusunu şöyle yanıtladı: “Değerlendirmiyorum. Sürekli kulüp başkanlarıyla iletişim halindeyim. Ben maç değil hakem seyrediyorum. Bizimle iletişim kurmak isteyen herkese kapımız açık. Amacımız bu hataları sıfıra indirmek. Bir anda siyahı beyaz yapamıyorsunuz. Genç pırıl pırıl hakemlerimiz var. Eksik yönlerini tamamlayacağız. Ceferin’den rica ettim ve en iyi hocalardan birini istedim. O da sağ olsun Portekizli hakemi gönderdi. İki sene burada kalacak. İnşallah bunun meyvesini alacağız.

Kasıtlı hatalar toplumu da ilgilendirir: Yapılan hatalar sadece yapanı bağlamıyor. Bizim bu şahsiyetimizle oynamanın da bedeli ağır olur. Birine duygusal bağınız varsa, güçten korkarak yapıyorsanız bunu bu sadece sizi ilgilendirmiyor. Kasıtlı hatalar toplumu da ilgilendirir. Verdiğimiz talimat, rengine gücüne bakmadan gördüklerini vermeleri.

Yabancı serbest olacak, kriter gelecek: 1. Lig’de yabancının ne işi var. Süper Lig’de yabancıyı serbest bırakacağız. 11 tane yabancıyla oynayabiliyorsunuz. Kısıtlama koymanın bir anlamı yok. Ama kriter getireceğiz.

Talimatta Okan Buruk değişikliği: Talimatlarda VAR geldikten sonra hakem raporlarında yoksa görüntüyle ceza veremiyorsunuz. Okan Hoca’dan bahsediyorum. Talimatlar değiştirilecek. Kim ne söylüyorsa cezası kesilecek. Hakemlere de söyledik. Gördüğünü yazmayan bizimle devam etmeyecek. Serdar Topraktepe’nin davranışları hakem raporlarında yazılmıştır. Okan Buruk’un kullandığı ‘Bu penaltıyı verirsen bir daha maç yönetemezsin’ sözü var. Bakalım bir daha maç alıyor mu görürsünüz.

Okan Burak'a tehditten sevk, sportmenliğe aykırı hareketten cezaOkan Burak’a tehditten sevk, sportmenliğe aykırı hareketten ceza

Yerli hakemle işi çözeceğiz: Bizim pırıl pırıl gençlerimiz var. Yabancı hakem ile teknik direktör futbolcu kıyaslaması yapılması doğru değil. Bu işi yerli hakemle çözeceğiz.

Siyaset müdahale etmek istedi: TFF’ye birçok insan girmiş. Bir tanesi, ‘Beni buradan kimse atamaz, beni buraya şu koydu’ falan dedi. ‘Öyle mi, hemen şimdi ilişiğini kesiyoruz’ dedim. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı aradı, ‘Bu birinin yakınıydı, kalsaydı iyi olurdu’ dedi. ‘Ben sizin siyasi işlerinize karışıyor muyum? Burası federasyon’ dedim. TFF’de bir çiftlik oluşmasına izin vermem.

Adaletli olacağız:  Dört kulüp başkanını çağırdık. Üç saate yakın bir toplantıda çok güzel şeyler konuşuldu. Bu toplantıların sık sık hale getirilip topluma iyi örnek olunması yönünde hemfikir kaldık. Orada aldığımız karar da yönetici arkadaşlara talimat verilsin ve kimse konuşmasındı. Hiçbir kulüpte federasyonun bir takımı art niyetle koruyacağı endişesi yok. Adil ve adaletli olacağız.

Genç millilerin kara günü: Hezimet üstüne hezimetGenç millilerin kara günü: Hezimet üstüne hezimet

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.